Βασίλης Παπαθεοδώρου: Γιατί ζητά να αφεθεί ελεύθερος – Όλη η απολογία

Στο απολογητικό του υπόμνημα προς τον ανακριτή, ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου που συνελήφθη λόγω κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας σημειώνει πως τα βίντεο αυτά του προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό, τονίζοντας ότι ουδέποτε υπήρξε παιδόφιλος. «Έψαχνα ερέθισμα για το βιβλίο μου», αναφέρει ο βραβευμένος συγγραφέας.

Με το γεγονός ότι διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο και ουδέποτε απασχόλησε τις Αρχές, αστυνομικές ή δικαστικές, ξεκινά το απολογητικό του υπόμνημα ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου, που συνελήφθη την Τετάρτη (2/11) για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. «Εκ προοιμίου θέλω να δηλώσω με κάθε ειλικρίνεια και ευπρέπεια ότι ΔΕΝ είμαι και ΔΕΝ έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου παιδόφιλος. Δεν αισθανόμουν καμία ικανοποίηση ή ευχαρίστηση από το κατασχεθέν υλικό. Απεναντίας, αισθανόμουν απέχθεια, αηδία, αποτροπιασμό και βαθύτατη λύπη», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο βραβευμένος συγγραφέας στη συνέχεια παραθέτει το ιστορικό της προσωπικής του ζωής και της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας. Μάλιστα, δίνει έμφαση στο γεγονός ότι θεωρείται ο κορυφαίος συγγραφέας Εφηβικής Λογοτεχνίας στην Ελλάδα αλλά και στα θέματα που πραγματεύονται τα βιβλία. «Πάντοτε οι ιστορίες που αφηγούμαι σχετίζονται με τον πρωτογενή πυρήνα της ελληνικής-κοινωνικής παθογένειας. Η θεματολογία μου προσεγγίζει τα προβλήματα κομβικής κοινωνικής σημασίας και απαξίας. Πολλές φορές μάλιστα έχω θεωρηθεί ως «προφητικός» συγγραφέας αφού τα θέματα που περιγράφω στο βιβλίο μου έχουν στη συνέχεια συγκλονίσει την κοινή γνώμη (πχ υπόθεση Χρυσής Αυγής, υπόθεση Τοπαλούδη, υπόθεση Γιακουμάκη)», τονίζει.

«Ουδέποτε υπήρξε η παραμικρή υπόνοια σε βάρος μου»
Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου στο Β’ μέρος του υπομνήματος απαριθμεί τα στοιχεία εκείνα, που σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύουν ότι δεν είχε ουδέποτε ενδιαφέρον για αυτές τις ηλικίες που αφορά το κατασχεθέν υλικό. Αναλυτικά αναγράφει στο απολογητικό υπόμνημα:

«Στο πλαίσιο μίας από τις επισκέψεις μου σε σχολείο, οι μαθητές Γυμνασίου έκαναν εργασία σχετικά με τα βιβλία μου: «Σχολική Παράσταση», «Μήνυμα» και «9 Καίσαρες», οι οποίες προσκομίζονται προκειμένου να διαφανούν τα κοινωνικά μηνύματα που έλαβαν οι μαθητές και οι μαθήτριες Γυμνασίου από την ανάγνωση των βιβλίων μου (ενδεικτικά αναφέρεται τμήμα εργασίας μαθητών Γ’ Γυμνασίου σχετικά με το βιβλίο μου «9 Καίσαρες» για τους κινδύνους του Διαδικτύου και ποια τα μηνύματα που εξ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss