Βασίλης Παπαθεοδώρου: Το επιβαρυντικό στοιχείο που τον έστειλε φυλακή

Ο δικηγόρος του βραβευμένου συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου που βρέθηκε προφυλακισμένος για παιδική πορνογραφία, μιλά στο Newsbomb.gr για την υπόθεση.

Ο όγκος του παιδικού πορνογραφικού υλικού, είναι το επιβαρυντικό στοιχείο που οδήγησε στην προφυλάκιση του βραβευμένου συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Σταύρο Γεωργόπουλο, ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr.
«Έβαλε στην αναζήτηση κάτι, το οποίο του το κατέβασε μαζικά» αναφέρει ο ίδιος και συμπληρώνει «Η υπερασπιστική γραμμή του είναι, ότι δεν έκανε ξεχωριστές αναζητήσεις».

Αυτός, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είναι ο λόγος για τον μεγάλο αριθμό των βίντεο που βρέθηκαν στον σκληρό του δίσκο. Ο ίδιος αναφέρει πως ο προφυλακισμένος συγγραφέας είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς θεωρεί ότι «έχει καταστραφεί».
Οι συνεχείς υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, έχουν διαμορφώσει κλίμα τέτοιο που κάνει δύσκολη ακόμα και την κατάθεση αίτησης αποφυλάκισης από τον συγγραφέα, Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος από τα μέσα Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Σταύρο Γεωργόπουλο, ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου υποστηρίζει ότι η κατοχή παιδικής πορνογραφίας έγινε στο πλαίσιο στο οποίο ο συγγραφέας «Μάζευε στοιχεία για να γράψει το βιβλίο».

Τι βρέθηκε στο σπίτι του γνωστού συγγραφέα παιδικών βιβλίων
Κατόπιν ενημέρωσης των αρμόδιων δικαστικών αρχών πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε σκληρό δίσκο βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Ο συλληφθείς δεν έδωσε προανακριτική απολογία.
Ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου με συναφές θέμα – αντικείμενο.
Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, που διέταξαν τη προφυλάκισή του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας – κακουργηματικού χαρακτήρα – σε βάρος ατόμου, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατόπιν αξιοποίησης …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss