Βασίλης Σπανούλης για Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι φοβερός, διαφημίζει την Ελλάδα μας»

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ αναφέρθηκε στην απόφαση να βάλει τέλος στην καριέρας του ως παίκτης, αλλά και τη νέα σελίδα στην προπονητική.

Ο τεχνικός του Περιστερίου ανέφερε ότι ο «Greek Freak» διαφημίζει την Ελλάδα με έναν μοναδικό τρόπο.
«Ο Γιάννης είναι φοβερός, έχει εκπληκτική νοοτροπία. Διαφημίζει την Ελλάδα μας. Ευχής έργον που έχουμε έναν τέτοιον άνθρωπο να αντιπροσωπεύει την Ελλάδα παντού και να φορά την φανέλα της Εθνικής μας», ανέφερε ο Βασίλης Σπανούλης για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Επίσης, είπε:

Για το μπουγέλο των παικτών στην πρώτη του νίκη: «Δεν το έχω ξαναβιώσει, ήταν κάτι πολύ όμορφο, δεν το περίμενα κι εγώ. Έδειξε και το οικογενειακό κλίμα που ήθελα να χτίσουμε στην ομάδα και συνδυάστηκε με την πρώτη νίκη μου σαν προπονητής».

Για το σε ποια φάση της καριέρας του σκέφτηκε την προπονητική: «Και όταν έπαιζα μπάσκετ, πάντα προσπαθούσα να βοηθά τους πάντες. Ποτέ δεν έπαιζα μόνο για τον εαυτό μου. Πάντα ήμουν δίπλα τους, όταν δεν τους έβλεπα τόσο καλά. Δεν το είχα αποφασίσει, αλλά σίγουρα ήξερα πως θα μπορέσω να το κάνω. Ήταν δική μου απόφαση».
Για το πόσο δύσκολο είναι να «σκοτώσεις» τον παίκτη μέσα σου: «Δεν ήταν δύσκολο. Το… τερμάτισα. Δεν είχα κάτι άλλο να δώσω στο μπάσκετ. Τα παιδιά μου πρόλαβαν να με δούνε. Ξεπεράστηκαν τα όνειρα μου για το μπάσκετ. Έπρεπε να κάνω στην άκρη για τα νέα παιδιά, για το καλό του Ολυμπιακού. Να αναζωογονηθεί η ομάδα του Ολυμπιακού. Ήταν εύκολο γιατί ήμουν γεμάτος. Όλα μου ήρθαν πολύ φυσιολογικά και ήρεμα. Δεν μου έλειψε ποτέ το να παίζω γιατί είμαι ευλογημένος. Ευγνώμων για όλα όσα μου έδωσε ο Θεός και όσα πέτυχα».

Για το τι τον «τσιτώνει»: «Θέλω να δημιουργήσω κάτι καινούργιο από ένα άλλο μετερίζι. Είναι δημιουργικό να φτιάξεις ομάδες και παίκτες. Να είσαι μέσα στο παρκέ, να είσαι όλη μέρα στο γήπεδο. Πρέπει να είσαι καλός διαχειριστής και ψυχολόγος με τους παίκτες.

Το κοουτσάρισμα συνδυάζεται με την έμπνευση στα παιδιά. Αυτό θέλω και στο Περιστέρι, να εμπνεύσω τους παίκτες και τον οργανισμό. Οι πρωταγωνιστές στο άθλημα μας είναι παίκτες. Είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ το κάνω με αγάπη και χαρά. Έχω μάθει να κοουτσάρω και τους παίκτες και τα… παιδιά μου στην οικογένεια μου. Είμαι τυχερός και στο οικογενειακό και στην ομάδα
Μου αρέσει το μπάσκετ να έχει πίεση στην άμυνα, σκληράδα, αιφνιδιασμό πολύ. Θέλω οι παίκτες να ευχαριστιούνται το μπάσκετ. Έχει αλλάξει το μπάσκετ και πρέπει να καταλάβουμε πως δεν πρέπει να …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss