Βασίλισσα Ελισάβετ: Νέο πρόσωπο στο παλάτι – Αναβαθμισμένος ρόλος για την πριγκίπισσα Βεατρίτη

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη έλαβε έναν σημαντικό νέο ρόλο μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, της βασίλισσας. Η μεγαλύτερη κόρη του πρίγκιπα Άντριου και της Σάρα Φέργκιουσον είναι πλέον Σύμβουλος της Επικρατείας – που σημαίνει ότι μπορεί να υποστηρίξει τον Βασιλιά Κάρολο όταν χρειαστεί.

Πριν από το θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητας , ο Κάρολος, ο Ουίλιαμ, ο Χάρι και ο Άντριου κατείχαν όλοι τη θέση και μπορούσαν να ασκήσουν τα καθήκοντα του μονάρχη προσωρινά εάν δεν ήταν σε θέση εκείνη «λόγω ασθένειας ή απουσίας στο εξωτερικό».
Αυτό συμβαίνει επειδή είναι τα τέσσερα πρώτα άτομα στη σειρά διαδοχής άνω των 21 ετών.

Αλλά τώρα που ο Κάρολος είναι βασιλιάς, σημαίνει ότι η Βεατρίκη είναι το νούμερο τέσσερα στη λίστα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η Καμίλα που μπορεί επίσης να ενεργήσει εκ μέρου της Αυτού Μεγαλειότητας.
Στη νέα της θέση, η Beatrice θα εξουσιοδοτηθεί να εκτελεί τα περισσότερα από τα επίσημα καθήκοντα του θρόνου, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Βασιλικής Οικογένειας .

Αυτό περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε επίσημες συνεδριάσεις, την υπογραφή εγγράφων ρουτίνας και τη λήψη των διαπιστευτηρίων νέων πρεσβευτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, δεν θα της ανατεθούν θέματα Κοινοπολιτείας, ούτε θα μπορεί να δημιουργήσει ομοτίμους, να διορίσει Πρωθυπουργούς ή να διαλύσει το Κοινοβούλιο – εκτός εάν εκτελεί υπό τις οδηγίες του Βασιλιά.
Η Beatrice, παντρεμένη με τον Edoardo Mapelli Mozzi , καλωσόρισε το πρώτο της παιδί Sienna πέρυσι.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss