Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι τελευταίες μέρες της ζωής της -To «πάρτι» και η αγαπημένη της συνήθεια

Οι τελευταίες μέρες της βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπαλμόραλ ήταν μάλλον…πολυάσχολες ως συνήθως, γράφει ο βρετανικός Τύπος. Οργάνωσε πάρτι για τα ξαδέρφια της, απόλαυσε το δείπνο με έναν κληρικό και δεν έχασε ούτε μία εμφάνιση από τον αγαπημένο της μετεωρολόγο

Τέσσερις μέρες πριν πεθάνει, η βασίλισσα είχε διοργανώσει πάρτι σκοποβολής. Το δείπνο εκείνο το βράδυ της Κυριακής θα ήταν ανεπίσημο είπε, με άλλα λόγια όχι γραβάτες για τους άντρες ούτε μακριά φορέματα για τις κυρίες και, εκτός πρωτοκόλλου δεν θα υπήρχε κάποιος να παίξει γκάϊντα.
Για δεκαετίες ο ήχος της γκάϊντας ήταν ένα απαραίτητο soundtrack σε κάθε περίσταση στο σκωτσέζικο κάστρο, οπότε αυτό ήταν μια πραγματική διακοπή της παράδοσης. Καλεσμένοι ήταν τα ξαδέρφια της Bowes-Lyons, συγγενείς από την οικογένεια της Μητέρας της με τα οποία ήταν πάντα κοντά. Το μοναδικό πράγμα που δεν είχε αλλάξει όταν κάθισαν όλοι στην τραπεζαρία του κάστρου εκείνο το βράδυ ήταν η καθησυχαστική παρουσία της Βασίλισσας.

Ήταν σε «καλή φόρμα», είπαν, «ζωηρή». Ήταν ξεκάθαρο ότι αντλούσε δύναμη από το γεγονός οτι είχε αγαπημένα πρόσωπα γύρω της. Η σωματική της παρακμή την είχε δυσκολέψει τις τελευταίες εβδομάδες: η ορθοστασία και το περπάτημα, ειδικά πάνω και κάτω από τις σκάλες, ήταν δύσκολο και έτρωγε με φειδώ. Αλλά η χαρά του να βρίσκεται στο αγαπημένο της σπίτι την αποζημίωνε.
Ζήτησε να συνεχιστούν πολλές από τις παραδόσεις ενός τυπικού καλοκαιριού στο Μπαλμόραλ, παρόλο που δεν μπορούσε να συμμετάσχει όπως κάποτε, ιδιαίτερα στις βόλτες και τα πικνίκ, και δυσκολευόταν να λύσει το κανονικό σταυρόλεξο της εφημερίδας.

Υπήρχαν όμως και άλλες αγαπημένες συνήθειες, όπως το να παρακολουθεί τηλεοπτικές προγνώσεις καιρού. Ο λόγος? Είχε αναπτύξει μια απρόσμενη στοργή για τον μετεωρολόγο του BBC, Τόμας Σαφερνάκερ. «Ήταν λίγο σαν…έρωτας. Ήθελε πάντα να παρακολουθεί τις προβλέψεις όταν τις έλεγε εκείνος», λέει μια κοντινή φιγούρα. «Την διασκέδαζε να ακούει το όνομά του, αλλά της άρεσε επίσης να τον παρακολουθεί.

Ο 43χρονος Πολωνο-Βρετανός μετεωρολόγος έχει πολλούς θαυμαστές στα social media. Κατά τη διάρκεια του lockdown ψηφίστηκε ο αγαπημένος μετεωρολόγος της Βρετανίας, εν μέρει λόγω των μακριών μαλλιών του που αμέλησε να κόψει.
Οι τελευταίες της μέρες στα αγαπημένα της Χάιλαντς της πρόσφεραν παρηγοριά μετά τον θάνατο της Candy, μιας σκυλίτσας ράτσας dorgi. Η απώλεια ήταν τεράστιο πλήγμα για τη Βασίλισσα, καθώς η Κάντυ ήταν ο γηραιότερος και μακροβιότερος σκύλος της που είχε επιζήσει Ήταν στο πλευρό της από το 2004, έχοντας ξεπεράσει τα 18 έτη.
Ο θάνατός της έπληξε ιδιαίτερα σκληρά τη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss