Βασίλισσα Ελισάβετ: Πότε θα γίνει η κηδεία της – Το τελετουργικό και όλες οι λεπτομέρειες

Το δεκαήμερο πρόγραμμα που υπαγορεύει το πρωτόκολλο μέχρι την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Στις 19 Σεπτεμβρίου θα γίνει η κηδεία της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας – σύμφωνα με τον Guardian – με το πρωτόκολλο και το πρόγραμμα μέχρι εκείνη την ημέρα να πρέπει να τηρηθούν με θρησκευτική ευλάβεια.
Μια μέρα μετά το θάνατο της Βασίλισσας, δηλαδή σήμερα (9/9) το Accesion Council , το αρμόδιο τελετουργικό όργανο συγκεντρώνεται στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου στο Λονδίνο για να ανακηρύξει τον νέο μονάρχη. Το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει στη συνέχεια το ίδιο βράδυ και οι βουλευτές θα ορκιστούν πίστη στον νέο μονάρχη και θα εκφράσουν συλλυπητήρια για το θάνατο της βασίλισσας.

Στη συνέχεια, οι περισσότερες κοινοβουλευτικές δραστηριότητες θα ανασταλούν για 10 ημέρες. Στις 3:30 μ.μ. ο νέος μονάρχης θα φιλοξενούσε τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο για ακροατήριο. Δύο ημέρες μετά το θάνατο της βασίλισσας, οι διοικήσεις της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας θα κάνουν ανακοινώσεις για τον νέο μονάρχη.
Ο νέος μονάρχης θα λάβει τη συλλυπητήρια πρόταση στο Westminster Hall. Αυτό θα γίνει τρεις μέρες μετά το θάνατο της Βασίλισσας, και μετά θα αναχωρήσει για μια περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Κάρολος ο΄Γ θα επισκεφθεί το κοινοβούλιο της Σκωτίας στο Εδιμβούργο και θα παρακολουθήσει μια λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του St Giles.

Μια επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία θα γινει την επόμενη μέρα, όπου θα του εκφράσουν συλλυπητήρια στο Κάστρο του Χίλσμπορο και θα παραστεί σε λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Άννας, στο Μπέλφαστ. Επτά ημέρες μετά το θάνατο της βασίλισσας, ο νέος μονάρχης θα επισκεφθεί το Κάρντιφ στην Ουαλία.

Το «Spring Tide» καλύπτει το πρώτο ταξίδι του Καρόλου ως Βασιλιά στις άλλες τρεις χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί πριν από την κηδεία. Υπάρχουν ξεχωριστές κωδικές ονομασίες για τις επιμέρους ρυθμίσεις σε κάθε χώρα: Η Επιχείρηση Kingfisher στη Σκωτία και οι επιχειρήσεις Dragon στην Ουαλία και Shamrock στη Βόρεια Ιρλανδία. Ποιές είναι οι άλλες επιχειρήσεις που ορίζει το πρωτόκολλο;
Επιχείρηση London Bridge
Η διαδικασία μεταξύ του θανάτου της βασίλισσας και της κηδείας της έχει την κωδική ονομασία London Bridge. Δεν πρέπει να συγχέεται με την κοντινή διάσημη Γέφυρα του Πύργου, η σημερινή Γέφυρα του Λονδίνου είναι μια τσιμεντένια γέφυρα πεζών και κυκλοφορίας που χτίστηκε τη δεκαετία του 1970, η οποία εκτείνεται στον ποταμό Τάμεση από τον υπόγειο σιδηροδρομικό σταθμό και τον σιδη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss