Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι θα συμβεί μέχρι την κηδεία της

Βήμα προς βήμα το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών μέχρι την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Τα πρωτόκολλα για τους θανάτους των μοναρχών στη Βρετανία είναι ιδιαίτερα αυστηρά γι αυτό και είναι δεδομένο πως θα τηρηθούν στο ακέραιο. Έτσι, είναι ήδη γνωστό, πως θα κυλήσουν οι επόμενες 10 ημέρες, μέχρι την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ που πέθανε στα 96 της χρόνια, την Πέμπτη.
Τα πρώτα βήματα του πρωτοκόλλου έχουν ήδη τηρηθεί. Ο γραμματέας της βασίλισσας ενημέρωσε την πρωθυπουργό κι εκείνη το υπουργικό συμβούλιο. Η αναγγελία του θανάτου της Ελισάβετ θυροκολλήθηκε στο Παλάτι και η πρωθυπουργός της χώρας προχώρησε σε διάγγελμα με το οποίο ανακοίνωνε τον θάνατό της.

Ακολουθεί τελετουργικός χαιρετισμός με όπλα σε Hyde Park και Tower Hill, ενώ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα. Ο βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό Λιζ Τρας. Έπειτα θα συναντήσει την επιτροπή με την οποία θα δει όλο το σχέδιο της κηδείας και θα το υπογράψει.
Ο Κάρολος έπειτα θα απευθύνει το πρώτο του διάγγελμα.

1η ημέρα μετά τον θάνατό της

Ένα Συμβούλιο αποτελούμενο από ανώτερα κυβερνητικά στελέχη και συμβούλους θα συνεδριάσει στο St James’s Palace το πρωί για την διακήρυξη του νέου βασιλιά, η οποία θα ανακοινωθεί δημόσια από μπαλκόνι του παλατιού. Μια ακόμα ανακοίνωση θα διαβαστεί στο Royal Exchange στο Λονδίνο. Το απόγευμα ο νέος βασιλιάς θα έχει συναντήσεις με την πρωθυπουργό και το υπουργικό της συμβούλιο αλλά και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, τον αρχιεπίσκοπο του Canterbury και τον Προϊστάμενο του Αββαείου του Γουεστμίνστερ. Τιμές θα αποδοθούν στην εκλιπούσα στο κοινοβούλιο. Οι σημαίες θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, όσο το Συμβούλιο θα αναγορεύει τον Κάρολο βασιλιά και θα μείνουν έτ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss