Βασίλισσα Ελισάβετ: Τίτλοι για τα παιδιά του Χάρυ και της Μέγκαν

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ σημαίνει ότι ο γιος του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex, Archie Mountbatten-Windsor, είναι πλέον τεχνικά πρίγκιπας – ένας τίτλος που η μητέρα του, Μέγκαν, είχε προτείνει ότι του αρνήθηκαν λόγω της φυλής του.

Η μικρότερη αδερφή του, Lilibet “Lili” Mountbatten-Windsor, δικαιούται επίσης να γίνει πριγκίπισσα μετά τον θάνατο και την άνοδο του παππού της, του πρίγκιπα της Ουαλίας, στον θρόνο.
Η Μέγκαν είχε μιλήσει πέρυσι σε μια συνέντευξη με την Oprah Winfrey για το σοκ όταν της είπαν ότι ο Archie δεν θα λάβει αστυνομική προστασία επειδή δεν είχε τίτλο και ισχυρίστηκε ότι η απόφαση ελήφθη λόγω της μικτής φυλής του.

Οι κάτοικοι του Σάσεξ ανέφεραν στη συνέντευξη ότι περίμεναν ότι ο Άρτσι θα λάμβανε τον τίτλο του πρίγκιπα μετά την άνοδο του Καρόλου στον θρόνο, αλλά ότι τους είχαν πει ότι τα πρωτόκολλα θα άλλαζαν – σύμφωνα με την επιθυμία του Καρόλου για μια περιορισμένη μοναρχία – έτσι ώστε το παιδί θα αποκλείονταν από το να γίνει HRH και πρίγκιπας.
Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θέσπισε ο Βασιλιάς Γεώργιος Ε’ το 1917, τα παιδιά και τα εγγόνια ενός Βασιλιά έχουν το αυτόματο δικαίωμα στον τίτλο HRH και πρίγκιπα ή πριγκίπισσα.

Την εποχή που γεννήθηκε ο Archie, ήταν το δισέγγονο, όχι εγγόνι. Αλλά για να αποτρέψει από το να γίνει πρίγκιπας, ο Βασιλιάς θα έπρεπε να εκδώσει ένα Letters Patent που θα τροποποιούσε το δικαίωμα του Archie να είναι πρίγκιπας και το δικαίωμα της Lili να είναι πριγκίπισσα.

Ερωτηθείσα στη συνέντευξη της Winfrey εάν ​​ο Archie γινόταν πρίγκιπας ήταν σημαντικό για εκείνη, η Meghan είχε απαντήσει: «Αν σήμαινε ότι θα ήταν ασφαλής, τότε φυσικά». Αυτό ειπώθηκε με φόντο τα πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν είχαν αυτόματο δικαίωμα στην αστυνομική ασφάλεια.
Η δήλωση του Γεώργιου Ε’ σήμαινε ότι μόνο ο πρίγκιπας Γεώργιος, ως δισέγγονος του μονάρχη κάτω από την απευθείας γραμμή διαδοχής του θρόνου, είχε αρχικά το δικαίωμα να είναι πρίγκιπας, καθώς είναι ο μεγαλύτερος γιος του μεγαλύτερου γιου του Πρίγκιπα της Ουαλίας .


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss