Βασίλισσα Ελισάβετ: Το λάθος που έκανε και μετάνιωσε στα πρώτα χρόνια της μοναρχίας της

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν είχε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων κατά την  τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο ανθρακωρυχείο στο Αμπερφαν το πρωί της 21ης Οκτωβρίου του 1966

Η βασίλισσα Ελισάβετ, κατά την μακροχρόνια μοναρχία της δεν φημίστηκε για τις «γκάφες» και τα λάθη αλλά αντιθέτως για την σταθερότητα που πρόσφερε στην χώρα ακόμα και στις πιο σκοτεινές της εποχές.
Ένα από τα λάθη που σίγουρα μετάνιωσε η μακροβιότερη μονάρχης του Βρετανικού θρόνου ήταν σίγουρα από τα πρώτα χρόνια της ηγεμονίας της και ήταν η τραγωδία που συνέβη στο ανθρακωρυχείο στο Αμπερφαν το πρωί της 21ης Οκτωβρίου του 1966.

Στις 21 Οκτωβρίου 1966 οι μαθητές του δημοτικού σχολείου του Πάντγκλας στο Άμπερφαν, ένα μικρό χωριό στην Ουαλία είχαν μπει στην αίθουσα για μάθημα, μέχρι που, λίγα λεπτά μετά, ένας ολόκληρος λόφος από το κοντινό ανθρακωρυχείο κατέρρευσε και έθαψε όλο το σχολείο.
Ο απολογισμός ήταν τραγικός, με 116 παιδιά και 28 ενήλικες να χάνουν την ζωή τους.

Αυτή η τραγωδία και η καθυστερημένη επίσκεψη της Βασίλισσας Ελισάβετ στην περιοχή, αποτέλεσαν θέμα συζήτησης και στο αντίστοιχο επεισόδιο της σειράς The Crown που προβάλει το Netflix.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss