Βασίλισσα Ελισσάβετ: Ανακοινώθηκε η ημέρα και η ώρα της κηδείας της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ θα τελεστεί στο Λονδίνο στις 11 το πρωί (τοπική ώρα) της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα το απόγευμα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο Γ’ «με όλους τους δυνατούς τρόπους» προς τιμήν της γιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ Β’.
«Ήξερα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, αλλά μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω στην πραγματικότητα της ζωής χωρίς την γιαγιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Παράλληλα, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου.
Η διαδρομή Μπαλμόραλ-Λονδίνο για τη κηδεία της

Τον τελευταίο φόρο τιμής στη Βασίλισσα πριν μεταφερθεί αύριο στο Εδιμβούργο, αποτίει σήμερα το προσωπικό του Κάστρου του Μπαλμόραλ.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ το φέρετρο της Ελισάβετ θα ξεκινήσει αύριο το ταξίδι του από το Αμπερντίν και μέσα σε περίπου τέσσερις ώρες αναμένεται να φτάσει στο παλάτι Holyroodhouse το οποίο αποτελεί την επίσημη κατοικία των Βρετανών Βασιλέων στη Σκωτία.

Εκεί θα πραγματοποιηθεί μια τελετή στον καθεδρικό ναό του St Giles τη Δευτέρα.
Στη συνέχεια το φέρετρο θα παραμείνει εκεί για 24 ώρες και πιθανότατα θα μεταφερθεί την Τρίτη με αεροπλάνο στο Λονδίνο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σορός της βασίλισσας θα φύγει από το Μπαλμόραλ στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) αύριο με ένα αυτοκίνητο που θα τη μεταφέρει στο Αμπερντίν, και από εκεί στις πόλεις Dundee και Perth, ενώ χιλιάδες πολίτες σε όλη τη διαδρομή θα αποτίουν φόρο τιμής στην επί 70 χρόνια βασίλισσά τους.
«Ταξιδεύοντας στην αγαπημένη της ύπαιθρο του Αμπερντινσάιρ, το αυτοκίνητο θα περάσει από τις όχθες του ποταμού Dee και του Crathie Kirk, όπου η βασίλισσα πήγαινε πολύ συχνά όσο έμενε στη Σκωτία, πριν φτάσει στο Ballater όπου μπορεί να σταματήσει για μια σύντομη τελετή», σύμφωνα με τον Press and Journal.

Το χωριό Ballater έχει ισχυρούς δεσμούς με την βασιλική οικογένεια, αφού οι Royals το επισκέπτονται συχνά από την εποχή της Βασίλισσας Βικτώριας.
Επιπλέον η σορός της Ελισάβετ θα κάνει ένα τελευταίο «ταξίδι» πάνω από τη γέφυρα King VI, που φέρει το όνομα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss