Βγάζει τον άσο από το μανίκι ο Μητσοτάκης

Η ώρα της μεγάλης μάχης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό έφτασε με την κυβέρνηση να εκτιμά πως το αποτέλεσμα θα είναι …. πολλά με λίγα, ιδιαίτερα αν η συζήτηση παραμείνει σε αυστηρώς οικονομικό πλαίσιο.

Στο Μαξίμου θεωρούν πως η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί με άριστο τρόπο μέχρι τώρα τόσο το θέμα της ενεργειακής κρίσης όσο και το θέμα της ακρίβειας και ευελπιστούν πως αυτό είναι κάτι που θα αξιολογηθεί θετικά από τους πολίτες όταν έρθει η ώρα της κάλπης.
Τα δεδομένα μάλιστα της οικονομίας έχουν δώσει τη δυνατότητα στον Πρωθυπουργό να προχωρήσει και στην ενίσχυση των ευαίσθητα κοινωνικών ομάδων και όχι μόνο με πρόσφατο παράδειγμα το επίδομα των 600 ευρώ που θα δοθεί στους ένστολους.

Έβαλα τη γάτα να ψάξει και να μάθει αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά και κάποιον άλλο άσο στο μανίκι του που μπορεί να τον παρουσιάσει στην ομιλία του στη Βουλή το Σάββατο και μου είπε πως κάτι θα πρέπει να αναμένουμε. Μου ξεκαθάρισε πάντως πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανακοίνωση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, όπως έχει γραφτεί το τελευταίο διάστημα.
Να σας πω επίσης πως πάντα σύμφωνα με τη γάτα στο Μαξίμου αναμένουν την Κυριακή και νέο κύκλο δημοσιευμάτων σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, αυτό δεν πρόκειται πάντως να αλλάξει τη μέχρι τώρα στρατηγική τους, ότι δηλαδή η δικαιοσύνη θα είναι αυτή που θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση και πως , σε κάθε περίπτωση, αν έχει γίνει κάτι αυτό έγινε εν αγνοία του Πρωθυπουργού.

Περιμένοντας να δούμε, λοιπόν, τι άλλο θα προκύψει, στη ΝΔ βρίσκονται σε πλήρη οργασμό όσον αφορά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων με την πλειοψηφία τους να είναι, όπως μαθαίνω, έτοιμα. Από εκεί και πέρα πληθαίνουν και οι κομματικές εκδηλώσεις ενώ αμέσως μετά τις γιορτές θα ξεκινήσουν και πάλι οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος και θα δώσει έμφαση στη Βόρειο Ελλάδα, εκεί όπου υπάρχουν κάποιες διαρροές προς τα δεξιά της ΝΔ.
Επειδή μιλώ για διαρροές να σας πω πως από τις αναλύσεις που κάνουν στο Μαξίμου στις δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους θεωρούν πως πολύ δύσκολα θα μπουν στο Βουλή και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη ενώ πιστεύουν πως μέχρι τέλους θα δώσει και τη μάχη του για να μπει στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης. Όλα αυτά καταλαβαίνετε πως παίζουν ρόλο για το αν θα φτάσει η ΝΔ στην πολυπόθητη αυτοδυναμία καθώς αυτό θα εξαρτηθεί και από τα ποσοστά του κόμματος, αλλά και από το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν τελικά εκτός Βουλής.
Το επόμενο τρίμηνο πάντως θα είναι πολύ πυκνό πολιτικά με τον Πρωθυπουργό να αναμένεται να ξεκαθαρίσει το πότε θα πάμε σε εκλογές μετά τις γιορτές. Για τη γάτα, όπως μας ενημέρωσε και τις προάλλες, επικρατέστερο σενάριο σήμερα παραμένει η 26η Μαρτίου , εγώ θα ήθελα πάντως να υπενθυμίσω πως η τελευταία χρονικά ημερομηνία που μπορεί να γίνουν οι εκλογές είναι η 8η Αυγούστου. Βέβαια Αύγουστο δεν στήνονται σε καμία περίπτωση κάλπες, αλλά μια χαρά στήνονται αρχές Ιουνίου μετά και τις πανελλαδικές με τις δεύτερες να διεξάγονται τον Ιούλιο.
Περίοδο που όπως μου έλεγε η γάτα οι νεαροί θα έχουν μεταβεί στα νησιά για δουλειά και προφανώς και δεν θα επιστρέψουν για να ψηφίσουν. Τέλος να σας πω πως η γάτα μου εκμυστηρεύτηκε πως στη ΝΔ έχουν κάνει και κάποιες μετρήσεις ψάχνοντας να βρουν τον νέο εκπρόσωπο που θα τρέξει στις εκλογές και φαίνεται να καταλήγουν στον Νίκο Χαρδαλιά για τον οποίο ακούω πως τον σκέφτονται αργότερα και για πιθανό υποψήφιο για την περιφέρεια Αττικής σε περίπτωση που αποφασιστεί να μην στηριχθεί εκ νέου ο Γιώργος Πατούλης ενώ ακούω και διάφορα για τας Ευρώπας.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss