Βρετανία: Η ενεργειακή κρίση απειλεί να βάλει «λουκέτο» στις ιστορικές παμπ

Οι παμπ του Ηνωμένου Βασιλείου ίσως αναγκαστούν να κλείσουν λόγω της μεγάλης αύξησης στις τιμές της ενέργειας

Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας απειλεί πλέον τις παμπ και τα νυχτερινά κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πολλά αγαπημένα «στέκια» έχουν βιώσει μαζικές αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας που μπορεί να τους αναγκάσουν να κλείσουν.
Οι βρετανικές παμπ ενδέχεται να αναγκαστούν να κλείσουν λόγω των τεράστιων αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας, δήλωσαν σήμερα (30/8) κορυφαία στελέχη του κλάδου, καλώντας την κυβέρνηση να παρέμβει. Έξι από τις μεγαλύτερες παμπ και ζυθοποιίες της χώρας δήλωσαν ότι ορισμένες παμπ είδαν τους λογαριασμούς τους να τριπλασιάζονται φέτος, ως μέρος μιας ευρύτερης κρίσης κόστους ζωής.

«Έχουμε ιδιοκτήτες παμπ που αντιμετωπίζουν αύξηση 300% και πλέον στο ενεργειακό κόστος και ορισμένες ενεργειακές εταιρείες αρνούνται ακόμη και να υποβάλουν προσφορές για προμήθεια», δήλωσε ο Ουίλαμ Λι Τζόουνς, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου παμπ JW Lees. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ενοικιαστές μας ειδοποιούν, καθώς οι επιχειρήσεις τους δεν μπορούν να συνεχίσουν με αυτό το κόστος»
Ένας ενοικιαστής παμπ από τον όμιλο Greene King με 2.700 άτομα σημείωσε είδε το λογαριασμό ενέργειας φέτος να αγγιζει τα 38.600 δολάρια στον λογαριασμό ενέργειας του φέτος, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Nικ Μακένζι. «Ενώ η κυβέρνηση έχει εισαγάγει μέτρα για να βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν αυτή την απότομη αύξηση των τιμών, οι επιχειρήσεις πρέπει να το αντιμετωπίσουν μόνες τους και η κρίση θα επιδεινωθεί το φθινόπωρο.

«Χωρίς άμεση κυβερνητική παρέμβαση για την υποστήριξη του κλάδου, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την προοπτική οι παμπ να μην μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, να χαθούν θέσεις εργασίας και τα παραδοσιακά τοπικά στέκια σε όλη τη χώρα να αναγκαστούν να κλείσουν τις πόρτες τους, πράγμα που σημαίνει ότι όλα όσα έγιναν για να μείνουν ανοιχτές οι παμπ κατά τη διάρκεια τη πανδημίας θα μπορούσαν να χαθούν».

Η κρί …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss