Βρετανία: Πέθανε ο τραπεζίτης και «κροίσος» σερ Έβελιν ντε Ρότσιλντ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο τραπεζίτης Έβελιν ντε Ρότσιλντ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογενείας του, πέθανε «γαλήνια στον ύπνο του».

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών άφησε ο Βρετανός τραπεζίτης και οικονομολόγος, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (8/11) η οικογένειά του.
Πέθανε «ειρηνικά στο σπίτι του», όπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Sun.

Ο ‘Εβελιν ντε Ρότσιλντ είχε βοηθήσει στην ένωση του βρετανικού και του γαλλικού κλάδου του διάσημου τραπεζικού ομίλου της οικογένειάς του, ενώ -σύμφωνα με το Bloomberg είχε δώσει τις οικονομικές του συμβουλές ακόμη και στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας.
Ο κροίσος είχε πει το 1996 στους New York Times πως «η πρώτη δύναμη της οικογένειάς μας είναι η ενότητα», όταν και είχε γίνει η ένωση του βρετανικού με τον γαλλικό κλάδο της τράπεζας.

Ποιος ήταν ο Ρότσιλντ

Από το 1976, ο Ρόθτσαΐλντ διετέλεσε επί 27 χρόνια πρόεδρος της N.M. Rothschild & Sons. Μεταξύ των πολλών άλλων ρόλων της, η τράπεζα που σήμερα είναι γνωστή ως Rothschild & Co. βοήθησε στη χρηματοδότηση της νίκης του Δούκα του Ουέλινγκτον επί του Ναπολέοντα το 1815 στη μάχη του Βατερλώ.
Προτού αποχωρήσει το 2003, ο Ρόθτσαϊλντ πέτυχε τον -από καιρό προγραμματισμένο- στόχο της συνένωσης της επιχείρησης του Λονδίνου με την αντίστοιχη γαλλική Rothschild & Compagnie Banque. Αυτό θεωρήθηκε ως ένα βασικό βήμα για να παραμείνει ανταγωνιστικός με τις πολύ νεότερες -αλλά και μεγαλύτερες- πολυεθνικές τράπεζες.
«Η πρώτη σημαντική δύναμη της οικογένειας είναι η ενότητα», δήλωσε στους New York Times το 1996, όταν ο ίδιος και ο ξάδελφός του, Ντέιβιντ ντε Ρόθτσαϊλντ, επικεφαλής του γαλλικού οίκου, είχαν ανακοινώσει τη νέα τους συνεργασία.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss