Βρετανία: «Τα υπάρχοντα εμβόλια κατά του κορονοϊού δεν ειναι αποτελεσματικά» λέει κορυφαία ειδικός

Η πρώην πρόεδρος της ομάδας δράσης για τα εμβόλια στη Βρετανία, Κέιτ Μπίνγκαμ προειδοποιεί οτι τα υπάρχοντα εμβόλια δεν είναι επαρκή και ότι το «σύστημα χαλάρωσε» με φόντο την πιθανή επανεμφάνιση του ιού φέτος το χειμώνα

H πρώην πρόεδρος της Taskforce για τα εμβόλια στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιεί ότι το βρετανικό ΕΣΥ βασίζεται σε εμβόλια που δεν είναι «αρκετά καλά» και κατηγορεί τους δημοσίους υπαλλήλους ότι «βγάζουν το πόδι τους από το γκάζι» εν μέσω φόβων για νέα αύξηση του ιού αυτόν τον χειμώνα.
Τα τρέχοντα εμβόλια δεν ήταν αρκετά αποτελεσματικά για την πρόληψη της μόλυνσης είπε και κάλεσε τις αρχές να αναζητήσουν νέες θεραπείες και μεθόδους για να νικήσουν την ασθένεια. Η Κέιτ Μπίνγκαμ κατηγόρησε το Whitehall ότι «επαναπαύεται στη φόρμα» αντί να ψάχνει για νέα εμβόλια που θα στοχεύσουν τις επόμενες παραλλαγές.

Το τρέχον σύνολο εμβολίων έχει μειώσει δραματικά το ποσοστό θνησιμότητας από την Covid-19, αλλά η αποτελεσματικότητά τους στην πρόληψη της μόλυνσης έχει μειωθεί. Ορισμένες αναφορές υποδηλώνουν ότι η προστασία έναντι της παραλλαγής «Όμικρον» μπορεί να εξαλειφθεί μέσα σε έξι μήνες από τον εμβολιασμό.
Η επιστήμονας είπε στους Times: «Ο κόσμος λέει: “Ξέρεις, δεν πεθαίνουν τόσοι πολλοί”, κάτι που είναι αλήθεια. Βγάζουμε λοιπόν το πόδι μας από το γκάζι και επικεντρωνόμαστε σε κάτι άλλο. Αλλά κανένα από τα εμβόλια δεν είναι αρκετά καλό. Δεν εμποδίζουν τη μετάδοση, δεν προστατεύουν για πολύ. Το mRNA δεν έχει καλή αντοχή, τα δεδομένα είναι αρκετά ξεκάθαρα σε αυτό»

Η Κέιτ Μπίνγκαμ ηγήθηκε της έρευνας για τα εμβόλια για να διασφαλίσει ότι θα παραδοθούν γρήγορα στο κοινό. Είπε ότι στη δημόσια διοίκηση υπήρχε «λίγη σχετική επιστημονική και επιχειρηματική εμπειρία σε όλη την κυβέρνηση, μια κουλτούρα χαμηλής απόδοσης στην επίτευξη αποτελεσμάτων [και] μια δυσπιστία και συχνά δυσλειτουργική σχέση μεταξύ της κυβέρνησης και της βιομηχανίας βιοεπιστημών».

Οι ανησυχίες της έρχονται στο φως καθώς μια μελέτη του Imperial College του Λονδίνου διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα των κρουσμάτων μπορούν να μεταδώσουν τον ιό πέντε ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων τους, ενώ το ένα τέταρτο εξακολουθεί να είναι μολυσματικό μετά από μια εβδομάδα.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες του βρετανικού NHS που αναφέρει ότι «πολλοί δεν είναι πλέον μολυσματικοί σε άλλους μετά από πέντε ημέρες» Κανείς στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να απομονωθεί νόμιμα αφού βγει θετικός στον Covid.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προέτρεψε τους ανθρώπους να «φορούν μάσκα και να τηρούν κοινωνική απόσταση», προσθέτοντας: «Το να μάθουμε να ζούμε με την Covid-19 δεν σημαίνει να προσποιούμαστε ότι δεν είναι εκεί».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss