Βρετανία: Τι θα συμβεί αμέσως μόλις πεθάνει η Ελισάβετ – «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»

Τι θα συμβεί όταν φύγει από το προσκήνιο η βασίλισσα Ελισάβετ; Η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία βρίσκεται στο θρόνο για τόσο μεγάλο διάστημα που δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, χωρίς τη «Λίλιμπετ» στο τιμόνι.

Παγκόσμια ανησυχία προκάλεσε το μεσημέρι της Πέμπτης (8/9) η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ πως οι γιατροί της Βασίλισσας Ελισάβετ ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της.
Όλη η βασιλική οικογένεια έχει μεταβεί στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας για να βρεθούν δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ το BBC διέκοψε το πρόγραμμά του για να μεταδώσει τα νέα.

H βασιλική οικογένεια της ΒρετανίαςΑ.Ρ

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία Γέφυρα του Λονδίνου (London Bridge) δημιουργήθηκε από αξιωματούχους, αλλά και την ίδια τη μονάρχη για να προετοιμάσει τους πάντες, ανάμεσά τους τον πρωθυπουργό της χώρας και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση θανάτου της.

Περιγράφει τα σχέδια για το τι θα συμβεί άμεσα όταν «φύγει», τις επόμενες 10 ημέρες τουλάχιστον, πώς θα αλλάξει δηλαδή η βασιλική γραμμή διαδοχής με τον πρίγκιπα Κάρολο να παραλαμβάνει τη σκυτάλη και τους αυστηρούς κανόνες για το πώς θα ενημερωθεί το κοινό για τη θλιβερή είδηση.

PHOTO GALLERY

Photo 1/4

H βασίλισσα Ελισάβετ με την Νταϊάνα το 1987 Πηγή: Α.Ρ

Photo 2/4

H μονάρχης σε ταξίδι της στον Καναδά τη δεκαετία του ’70 Πηγή: Α.Ρ

Photo 3/4

Mε τον τότε Αμερικανό πρόεδρο Τζέραλντ Φόρντ το 1976 Πηγή: Α.Ρ

Photo 4/4

H βασίλισσα Ελισάβετ μιλάει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ το 2010 Πηγή: Α.Ρ

Η τεράστια επιχείρηση ασφαλείας που θα θέσει σε εφαρμογή το Λονδίνο για τη διαχείριση των άμεσων συνεπειών του θανάτου της Βασίλισσας περιλαμβάνει επίσημα… μπλακ άουτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απαγόρευση των retweets.

Σε διακοπές στη Σκωτία το 1960Α.Ρ

Κομβικό ρόλο στην επιχείρηση παίζει η διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η αλλαγή της επίσημης ιστοσελίδας της βασιλικής οικογένειας σε μαύρο φόντο, με μια σύντομη δήλωση που θα επιβεβαιώνει τον θάνατο της Βασίλισσας. Η κυβερνητική ιστοσελίδα gov.uk και όλες οι κυβερνητικές σελίδες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης θα εμφανίσουν ένα μαύρο μπάνερ.

Δεν θα δημοσιεύεται περιεχόμενο και τα retweets θα απαγορεύονται, εκτός κι αν διαγραφούν από τον επικεφαλής επικοινωνίας της κυβέρνησης. Τα έγγραφα παρουσιάζουν σχέδια για τη μεταφορά του φέρετρου της βασίλισσας με πομπή από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο παλάτι του Γουέστμιν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss