Ξεχάστε τα social – Στο metaverse με το αζημίωτο επενδύουν οι διάσημοι

Διαμαντόπουλος Χρήστος
16/12/2022 14:40

Όλοι οι ενεργοί χρήστες του διαδικτύου και γενικότερα των social media δεν υπάρχει περίπτωση να μην άκουσαν ή να μην συνάντησαν κάποια στιγμή μπροστά τους τον όρο «metaverse». Μέσα από την πολύκροτη αλλαγή του ονόματος του Facebook σε «Meta», όλοι ασχολήθηκαν και αναρωτήθηκαν περί τίνος πρόκειται. Τι είναι όμως το metaverse που γίνεται τόσος λόγος για αυτό;
Σίγουρα αυτή η ερώτηση δεν θα έχει μια απλή απάντηση. Ναι, πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα βασισμένη φυσικά στο διαδίκτυο.
Το μετασύμπαν αυτό θα αποτελεί έναν συνδυασμό της εικονικής πραγματικότητας με μια δεύτερη ψηφιακή ζωή. Η συνθήκη αυτή, βέβαια, θα υφίσταται παράλληλα με την κανονική πραγματικότητα – ζωή η οποία θα βρίσκεται κανονικά σε εξέλιξη.
Σε αυτόν τον τρισδιάστατο ψηφιακό κόσμο θα υπάρχει κανονικά διάδραση και επικοινωνία με τους φίλους μας. Μπορούμε να το φανταστούμε κάπως, όπως ένας κόσμος σε ένα videogame.
Επίσης στον χώρο αυτό – όπως έγινε παλαιότερα και με τα social media, ειδικά το Instagram – πολλοί θα καταφέρουν να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά οφέλη και δημοσιότητα.
Για τον λόγο αυτό πολλοί διάσημοι που μέχρι τώρα… διαπρέπουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ξεκινήσει να μελετούν τη μετάβασή τους στη νέα πραγματικότητα!

Χάρι και Μέγκαν
Χαρακτηριστικό παράδειγμα διάσημων που θέλουν να εκμεταλλευτούν τα προνόμια του metaverse αποτελούν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, οι οποίοι σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ βρίσκονται σε συνομιλίες με μια βραβευμένη εταιρεία.
Η Μέγκαν και ο Χάρι θα μπορούσαν να εμφανιστούν στο… μετασύμπαν τους ως ψηφιακά είδωλα του εαυτού τους για να διεξάγουν επαγγελματικές συναντήσεις ή να κάνουν ειδικές εμφανίσεις.

Η εταιρεία τεχνολογίας της Ζυρίχης Pax.world θεωρείται ότι είναι ο υποψήφιος συνεργάτης για το νέο επιχειρηματικό σχέδιο, με κινητήρια δύναμη τη δούκισσα, σύμφωνα με τη Mirror.
«Τόσο η Μέγκαν όσο και ο Χάρι πιστεύουν ότι θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη ικανότητα να διαδώσουν το μήνυμά τους εάν έχουν παρουσία στον εικονικό κόσμο καθώς και στον φυσικό κόσμο. Έχουν μιλήσει με διάφορους ειδικούς και η άποψη είναι ότι αυτό είναι το επόμενο στάδιο για να γίνει η επωνυμία τους πραγματικά παγκόσμια», αναφέρουν πηγές.
Snoop Dogg
Ο Αμερικανός ράπερ Snoop Dogg… αναδημιουργεί την πραγματική του έπαυλη στο Diamond Bar της Καλιφόρνια μέσα στο Sandbox, έναν εικονικό κόσμο που χρησιμοποιεί το κρυπτονόμισμα Ethereum για να επιτρέψει τις συναλλαγές.
Ο μουσικός έχει ήδη πραγματοποιήσει μια πώληση γης, δίνοντας στους θαυμαστές την ευκαιρία να ζήσουν δίπλα του στο metaverse, που ονομάζεται «Snoopverse».

Σύμφωνα με αναφορές, στα τέλη του περασμένου έτους, ένας θαυμαστής ξόδεψε 450.000 $ (340.000 £) για να ζήσει ως εικονικός γείτονας του Snoop.
Οι θαυμαστές μπορούν να αγοράσουν ένα «Snoop Dogg Private Party Pass» που τους επιτρέπει να παρακολουθήσουν τα ιδιωτικά πάρτι του metaverse, να αποκτήσουν πρόσβαση σε αποκλειστικά NFT και να απολαύσουν άλλες «ανεκτίμητες εμπειρίες».

To NFT (non-fungible token) είναι ένα μοναδικό ψηφιακό κρυπτογραφημένο νόμισμα με την υπογραφή του καλλιτέχνη.
Πάρις Χίλτον
Πέρυσι, η Πάρις Χίλτον δημιούργησε το «Paris Hilton World», έναν εικονικό κόσμο μέσα στην κοινωνική πλατφόρμα διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών Roblox.

Μέσα στον «μαγικό αυτό νέο κόσμο», οι επισκέπτες μπορούν να μεταφερθούν σε «ένα παραμυθένιο νησί» που είναι γεμάτο με «μονόκερους, εκθαμβωτικά ποτάμια ουράνιου τόξου και δάση φτιαγμένα από μαλλί της γριάς».
Μπορούν επίσης να εξερευνήσουν ψηφιακά αντίγραφα του κτήματος της στο Μπέβερλι Χιλς να πάνε για ψώνια ή να πετάξουν με το ιδιωτικό της τζετ.
Όπως και άλλα εικονικά στέκια, το Paris World συλλέγει μικρές πληρωμές για την αγορά εικονικών ρούχων ή την κράτηση μιας βόλτας με τζετ σκι, σύμφωνα με το Reuters.

«Για μένα, το metaverse είναι ένας κόσμος όπου μπορείς να κάνεις ό,τι μπορείς να κάνεις στην πραγματική ζωή», είπε η Χίλτον.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πέρυσι, η πλούσια κληρονόμος συμμετείχε σε ένα εικονικό σετ για… εικονικούς γλεντζέδες που πήγαιναν στο meta-νησί της στο Roblox.
Η Hilton εκμεταλλεύτηκε επίσης την πρόσφατη τρέλα για τα NFT – συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή Blake Kathryn για να πουλήσει τρία μοναδικά κομμάτια ψηφιακής τέχνης, ένα από τα οποία πωλήθηκε για περισσότερες από 800.000 δολάρια.
Τζάστιν Μπίμπερ
Ο Καναδός σούπερ σταρ της ποπ Τζάστιν Μπίμπερ μύησε ένα κύμα νεαρών θαυμαστών στις νέες τεχνολογίες πέρυσι, όταν διοργάνωσε την πρώτη του συναυλία «στο metaverse».
Ο Μπίμπερ πραγματοποίησε μια δωρεάν συναυλία διάρκειας 30 λεπτών στην πλατφόρμα εικονικής μουσικής Wave, τραγου …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss