Ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Ακριβότερο από όσο περίμενε η κυβέρνηση

Με τιμή μεγαλύτερη από αυτή που ανέμενε η κυβέρνηση ξεκινά την Παρασκευή η διάθεση του επιδοτούμενου πετρελαίου θέρμανσης. Τον Δεκέμβριο το επίδομα θέρμανσης.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τιμή που ξεπερνά κατά πολύ αυτό πού περίμενε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση εκτιμούσε πως η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινούσε με τιμή 1,60/λίτρο προ της επιδότησης στην αντλία και με αυτήν -στα 25 λεπτά ανά λίτρο- θα έπεφτε κάπου κοντά στο 1,35/λίτρο.
Η απόφαση του ΟΠΕΚ όμως για μείωση της ημερήσιας παραγωγής «εκτροχίασε» τα συγκεκριμένα σχέδια και εκτόξευσε την τιμή του πετρελαίου με την τελική τιμή ανά λίτρο την ημέρα της διάθεσης να φτάνει στην Ελλάδα περίπου στο 1,55 ευρώ/λίτρο και αυτό μετά την επιδότηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε το 2021 στο 1,16 ευρώ το λίτρο για να καταλήξει τον Απρίλιο του ίδιου έτους στο 1,60 ευρώ/λίτρο. «Φοβάμαι μήπως αυτή την εβδομάδα έχουμε κι άλλες αυξητικές τάσεις και βγει πολύ περισσότερο» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου.
Αυξάνονται το επίδομα θέρμανσης και οι δικαιούχοι του

Στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης από 1,3 εκατ. δικαιούχους. Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που θα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς και τα εισοδηματικά κριτήρια θα εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα.Έπειτα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα myθέρμανση. Η πίστωση …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss