Ξεσπά νέος πόλεμος: Με τις ευλογίες της Τουρκίας, το Αζερμπαϊτζάν επιτίθεται ξανά στην Αρμενία

Ο Καύκασος «φλέγεται» για ακόμη μια φορά, με το Αζερμπαϊτζάν να επιτίθεται εκ νέου σφόδρα στην Αρμενία, η οποία μετράει ήδη δεκάδες νεκρούς στρατιώτες.

Νέα πολύνεκρη ανάφλεξη σημειώνεται από τα ξημερώματα της Τρίτης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με τους συμμάχους των Τούρκων, το Αζερμπαϊτζάν, και με τη χρήση τουρκικών όπλων κυρίως, να επιτίθενται σε όλο το μήκος της συνοριογραμμής με την Αρμενία.
Η Αρμενία ανακοίνωσε ότι περίπου 50 στρατιώτες της σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις, με αναλυτές να φοβούνται νέο γενικευμένο πόλεμο, έπειτα από τη τον τερματισμό των εχθροπραξιών το 2020.

Αρμενικές πόλεις και εκτός της διαφιλονικούμενης έκτασης του Ναγκόρνο Καραμπάχ, εντός αρμενικής επικράτειας, όπως το Τζερμούκ, το Γκόρις και το Καπάν, βομβαρδίστηκαν σφόδρα από τον αζέρικο στρατό. Για τους βομβαρδισμούς χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον τουρκικής κατασκευής drone Bayraktar.
Το Μπακού ωστόσο απαντά ότι η Αρμενία ήταν αυτή που επιτέθηκε στις δυνάμεις του, χωρίς ωστόσο να υπάρχει απόδειξη για κάτι τέτοιο.

Από τις πρώτες ώρες της επίθεσης που δέχτηκε η χώρα του, ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν τηλεφώνησε στον Πούτιν και τον Μακρόν, ζητώντας την παρέμβασή τους.

«Όπως έχουμε καταστήσει σαφές εδώ και καιρό, δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. «Καλούμε τον τερματισμό των στρατιωτικών εχθροπραξιών αμέσως».
Κατά τη διάρκεια του πολέμου των έξι εβδομάδων του 2020, το Αζερμπαϊτζάν ανέκτησε εκτετ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss