«Ξεσπαθώνει» κατά ΕΕ η Τουρκία: Στηρίζει Ελλάδα και Κύπρο σε βάρος μας

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας επιτέθηκε στην ΕΕ για την έκθεση της Κομισιόν αναφορικά με τη διεύρυνση τονίζοντας πως επιμένει να ενεργεί ως «διεθνές δικαστικό όργανο», κατηγορώντας τη παράλληλα για μεροληψία υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στην πρόσφατη άτυπη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει – μετά το συμβάν με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και την νέα τουρκική πρόκληση – πως η Άγκυρα θα πρέπει να αλλάξει τακτική αν θέλει να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της στην ΕΕ. Φαίνεται πως τα όσα ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαιώθηκαν περίτρανα από την τελευταία έκθεση της Κομισιόν, κι από τα λεγόμενα του Ευρωπαίου Επίτροπου, Όλιβερ Βαρέλι.
Η εξέλιξη αυτή, προφανώς και δεν ήχησε καλά στους αξιωματούχους της Τουρκίας. Η Άγκυρα είναι για ακόμα μια φορά στα… κάγκελα με την Ευρωπαϊκή Ένωση κι αυτή τη φορά την κατηγορεί για μεροληψία υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τονίζει, μάλιστα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, πως η ΕΕ δεν είναι διεθνές δικαστικό όργανο και δεν πρέπει να βλέπει την Τουρκία ως τρίτη χώρα αλλά ως υποψήφια προς διαπραγμάτευση χώρα…
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας

«Η Έκθεση για την Τουρκία για το 2022, που δημοσιεύτηκε σήμερα από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), αποκαλύπτει για άλλη μια φορά την προσέγγιση της ΕΕ στη χώρα μας, η οποία απέχει πολύ από τη στρατηγική της σκοπιά και δεν έχει όραμα. Αυτή η έκθεση, στην οποία αγνοούνται οι ευθύνες έναντι της υποψήφιας χώρας Τουρκίας και επιδεικνύεται μια προσέγγιση διπλών προτύπων, είναι ένα άλλο παράδειγμα της προκατειλημμένης στάσης της ΕΕ έναντι της Τουρκίας.

Ενώ η σημασία της από κοινού δράσης και της συνεργασίας ενάντια στις κοινές προκλήσεις τονίστηκε στην πρώτη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή του Προέδρου μας, είναι λυπηρό το γεγονός ότι αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης δεν αντικατοπτρίστηκε στην Έκθεση για την Τουρκία. Δεν δεχόμαστε αβάσιμους ισχυρισμούς και άδικες επικρίσεις, ειδικά στα πολιτικά κριτήρια και στο κεφάλαιο για τη Δικαιοσύνη και τα Θεμελιώδη Δικαιώματα. Απορρίπτουμε πλήρως τους άδικους ισχυρισμούς της ΕΕ, που δεν αίρει τα πολιτικά εμπόδια στα κεφάλαια των διαπραγματεύσεων, ενάντια στο πολιτικό μας σύστημα, στους πολιτικούς και διαχειριστές μας, στα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες στη χώρα μας, σε ορισμένες δικ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss