Υποχωρεί η διεθνής τιμή του φυσικού αερίου

Στα 210 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα διαμορφώνεται η διεθνής τιμή του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά αναφοράς, το ολλανδικό TTF (Title Transfer Facility), σημειώνοντας  πτώση 3% σε ημερήσια βάση.

Η πτώση της τιμής του αερίου σχετίζεται με τις αποφάσεις που αναμένεται να λάβουν σήμερα οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ και η Κομισιόν.
Πρώτον, η Επιτροπή θα προτείνει έναν υποχρεωτικό στόχο για τη μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής. Η στρατηγική αυτή στοχεύει στη μείωση της ζήτησης, που κατ’ επέκτασιν θα χαλιναγωγήσει την αύξηση των τιμών.

Το δεύτερο σημείο του σχεδίου της Κομισιόν αφορά στην επιβολή ενός ανώτατου ορίου στα έσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας εκτός του φυσικού αερίου, με το επιπλέον ποσό να ανακατευθύνεται προς τη στήριξη των ευάλωτων καταναλωτών και επιχειρήσεων.
Το τρίτο σημείο αφορά στα υπερκέρδη των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, που θα πρέπει να καταβάλουν μια «συνεισφορά αλληλεγγύης». Τα κράτη-μέλη θα πρέπει να επενδύσουν τα σχετικά έσοδα για τη στήριξη των νοικοκυριών και σε καθαρές εγχώριες πηγές ενέργειας.

Το τέταρτο σημείο σχετίζεται με την αστάθεια στις αγορές που …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss