Υποκλοπές, Καϊλή και στο βάθος προϋπολογισμός

«Γαία πυρί μιχθήτω» – Με τη φράση αυτή θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με την εμπλοκή της Εύας Καϊλή σε υπόθεση διαφθοράς, αλλά και με την υπόθεση των υποκλοπών

Η υπόθεση της Καϊλή φουντώνει ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα και οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πλέον είναι όλοι εναντίον όλων. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πλέον εν μέσω σφοδρής πολιτικής σύρραξης και είναι αμφίβολο πλέον αν μπορεί να υπάρξει οιαδήποτε πολιτική ψυχραιμία με όλα αυτά τα δεδομένα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Η έρευνα και η σύλληψη της κυρίας Καϊλή διέρρηξε πλήρως όλους τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ της Πειραιώς και της Χαριλάου Τρικούπη, αφού ήδη ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η ΝΔ χρησιμοποιεί την περίπτωση της Καϊλή για να υποβαθμίσει το θέμα της δικής του παρακολούθησης. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Μητσοτάκη (το «σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη» όπως είπε στον ANT1) για προσπάθεια να υποβαθμίσει το ζήτημα της δικής του «νόμιμης επισύνδεσης» μέσω της υπόθεσης Καϊλή: «Από τη μία υποβάθμισαν την υπόθεση της παρακολούθησης μου μέσω της κ. Καϊλή και από την άλλη προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την υπόθεση της κ. Καϊλή για να δικαιολογήσουν την παρακολούθηση».

Κόντρα ΝΔ με ΠΑΣΟΚ
Κατά του Νίκου Ανδρουλάκη καταφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου λέγοντας ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι σε «δύσκολη θέση αλλά για να το ξεπεράσει, ο τρόπος δεν είναι να κατασκευάζεις παρανοϊκά πράγματα». «Συμπορεύονται από το 2014, όταν ο κ. Ανδρουλάκης ήταν απέναντι στην Φώφη Γεννηματά, η κ. Καϊλή το στήριξε». Στην κυβέρνηση θεωρούν πλέον το Νίκο Ανδρουλάκη «παρακολούθημα» του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορούν ότι υιοθετεί τις λάσπες της Κουμουνδούρου.

Στο δρόμο για τις εκλογές τα τρία κόμματα είναι βέβαιον ότι θα πάνε με σκληρή στρατηγική και προς το παρόν οι λέξεις «συναίνεση» και «συνεργασίες» φαίνεται να πηγαίνουν… περίπατο.

Την ίδια ώρα φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα και κάνουν λόγο για παρακολουθήσεις υπουργών με πρώτο το όνομα του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.
Για «ρυπαρά δίκτυα που συνεργάζονται με συγκεκριμένα ΜΜΕ διοχετεύοντάς τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αλήθειας τους» μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω πρόσθεσε ότι «σκοπός αυτών των κυκλωμάτων είναι η μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και η επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν η πολιτική στην Ελλάδα κινούνταν στο ρυθμό ‘’κασετών’’».
«Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πολιτικά στον προηγούμενο αιώνα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Στο Μαξίμου δεν διαφοροποιούνται στο ελάχιστο από την κεντρική γραμμή ότι ο πρωθυπουργός είναι εκτός κάδρου από όσα διακινούνται, δηλαδή ούτε ήξερε, ούτε έδωσε ο ίδιος καμία εντολή για παρακολούθηση πολιτικού προσώπου. Στελέχη της γαλάζιας παράταξης θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει σκηνικό άλλων εποχών με κασέτες υποκλοπών και «κυπατζόχαρτα». «Περιμένουμε απαντήσεις (…) σε οπουδήποτε αλλού ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί» πιέζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία για την υπόθεση των παρακολουθήσεων τα οποία θα έρχονται σταδιακά στην επικαιρότητα. «Μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αλήθειας» των δημοσιευμάτων, «η Δικαιοσύνη θα δώσει απαντήσεις» αποκρίνεται η κυβέρνηση.
Ο Γιάννης Οικονόμου, δίνει της κυβερνητικής πλευράς: «είναι αδιανόητο να υπονοείται ότι τελούσε σε γνώση του (σ.σ του πρωθυπουργού) ή, πολύ περισσότερο, ότι είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται άνθρωποι που συμπορεύεται μαζί τους επί δεκαετίες ή και κρατικοί αξιωματούχοι, μαζί με τους οποίους αντιμετώπισε επιτυχώς μείζονα ζητήματα για την πατρίδα».

Μητσοτάκης και Χατζηδάκης μαζί
Αξίζει να σημειώσουμε ότι χθες Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη μαζί με τον Κωστή Χατζηδάκη στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών στο Χαϊδάρι, ενώ σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα ξαναβρεθεί με τον κ. Χατζηδάκη σε εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας με θέμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους». Χθες εξάλλο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss