Ζαχαράκη: Έσοδα από τον τουρισμό τους πρώτους 8 μήνες 12,7 δισ. ευρώ

Σημαντική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό το 2022

«Είμαστε σε μία χρονιά που είναι καλά τα πράγματα για τον τουρισμό έπειτα από πολύ καιρό. Οι πρώτοι οκτώ μήνες μάς έδειξαν ότι πήγαμε καλά στις αφίξεις και μόνο κατά τι υπολειπόμεθα του 2019. Όσον αφορά τα έσοδα, πήγαμε πολύ καλά και ήδη οι πρώτοι οκτώ μήνες μάς έχουν φέρει σχεδόν στο 2019, που ήταν μία χρονιά ρεκόρ. Δηλαδή τα έσοδα είναι περίπου 12,7 δισεκατομμύρια ευρώ και αυτό είναι πολύ σημαντικό».
Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας απόψε στο συνέδριο για τον τουρισμό, #RouteLab, που πραγματοποιείται στο θεματικό πάρκο ‘Ξυστρή’ στον Πύργο και το διοργανώνει ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και τον τηλεοπτικό σταθμό ‘ΙΟΝΙΑΝ TV’. Όπως εξήγησε, «τα έσοδα είναι πολύ σημαντικά, γιατί φέτος είναι μία δύσκολη χρονιά, μια χρόνια πολλών προκλήσεων, όπως αυτών της ενεργειακής κρίσης, των αυξημένων προϋπολογισμών, των πληθωριστικών τάσεων παντού και ως εκ τούτου μας βοηθούν για να γυρίζουμε πίσω στον πολίτη αυτό το κομμάτι από τον τουρισμό το οποίο μας μένει».

Στη συνέχεια μίλησε για μία «πολύ καθοριστική εξέλιξη που αφορά τη φετινή σχολική χρονιά», όπου για πρώτη φορά, όπως είπε, «σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, έχουμε το μάθημα φιλοξενία στα ελληνικά δημοτικά σχολεία για να μπορούμε να μαθαίνουμε καλύτερα τι σημαίνει υποδέχομαι σε μία χώρα που είναι χώρα φιλοξενίας, να μαθαίνουμε χωρίς συμπλεγματική συμπεριφορά ότι μπορώ να δουλέψω σε ένα ξενοδοχείο, σε ένα κατάλυμα, σε ένα εστιατόριο, σε ένα ζαχαροπλαστείο, σε ένα τουριστικό γραφείο και να είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για αυτό».
Παράλληλα, η Σοφία Ζαχαράκη επεσήμανε ότι «είναι κρίσιμη περίοδος και για τον τουρισμό», γιατί, όπως εξήγησε, «είναι μία στιγμή που έχουμε μπροστά μας πολλά, χρήσιμα και ουσιαστικά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία αγγίζουν πάρα πολύ την περιφέρεια» και πρόσθεσε: «Έχουμε μπροστά μας τις προσκλήσεις, οι οποίες θα βγουν από το ταμείο ανάκαμψης για τους τουριστικούς λιμ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss