Ζαχάροβα: Σταθερή η θέση της Ρωσίας στο Κυπριακό

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, επεσήμανε ότι η Μόσχα δεν έχει αλλάξει στάση στο Κυπριακό σε αντίθεση με τη Δύση.

Η Ρωσία δεν αλλάζει την καλώς γνωστή θέση της για το Κυπριακό και «σε αντίθεση με τη συλλογική Δύση» δεν σκέπτεται με εννοιακές κατηγορίες όπως η «εκδίκηση» ή η «τιμωρία», δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ.
Το πλήρες κείμενο της απάντησης της Μ.Ζαχάροβα έχει ως εξής:

«Έχουμε δώσει εξαντλητικές διευκρινίσεις για το θέμα μέσω του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, της πρεσβείας της Ρωσίας στη Λευκωσία, πριν από μία εβδομάδα είχαμε τη συνέντευξη του (σ.σ. Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα) Α.Μάσλοφ στην εφημερίδα Ιζβέστια, γνωρίζετε καλά ρωσικά, μπορείτε να διαβάσετε ακριβώς τι είπε, ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας, ο Ντμίτρι Πεσκόφ έχει τοποθετηθεί για το ζήτημα. Είμαι διατεθειμένη όσες φορές θέλετε να επαναλάβω τη θέση μας.
Η θέση της Ρωσίας για τη διευθέτηση στο Κυπριακό παραμένει απαράλλακτη, σας είναι καλώς γνωστή. Είμαστε προσηλωμένοι στα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων το 541 του 1983, το 550 του 1984, τα οποία ορίζουν προς όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να μην αναγνωρίσουν κανένα κυπριακό κράτος, πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας, τέλος του παραθέματος.

Οι ανάγκες των Ρώσων πολιτών, οι οποίοι διαμένουν στο έδαφος της Κύπρου, καλύπτονται με τις δυνάμεις του προξενικού τμήματος της πρεσβείας σε συνεργασία με τις επίσημες κυπριακές Αρχές. Στο πλαίσιο των κατ’ αρχήν προσεγγίσεών μας, διεξάγεται σε μόνιμη βάση το έργο βελτίωσης των δυνατοτήτων προξενικής εξυπηρέτησης των Ρώσων πολιτών, που βρίσκονται στα βόρεια της νήσου και προστασίας των νομίμων δικαιωμάτων και συμφερόντων τους.

Θα ήθελα επίσης να υπογραμμίσω, δεν πρόκειται να επαναλάβω την αντίδρασή μας στις φαντασιώσεις στον Τύπο, στις οποίες αναφερθήκατε, είπα για άλλη μια φορά, πού μπορείτε να βρείτε όλα αυτά. Αλλά ολοκληρώνοντας θα ήθελα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss