Ζάχος Χατζηφωτίου: «Έζησα όπως ήθελα. Χαίρετε…», έγραψε στον τάφο του – Ο γάμος με την Καρέζη

Θλίψη στην κοσμική Αθήνα προκαλεί η είδηση πως ο Ζάχος Χατζηφωτίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, ύστερα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Στον τάφο μου έχω ήδη ετοιμάσει την επιγραφή μου, η οποία θα γράφει: Έζησα όπως ήθελα. Χαίρετε!», είχε πει σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του ο Ζάχος Ζατζηφωτίου που έφυγε από την ζωή την Παρασκευή (30/09), στα 99 του χρόνια.
Ο Ζάχος Χατζηφωτίου, ήταν ένα μπον βιβέρ, ένας ασταμάτητος καρδιοκατακτητής, που λάτρευε το ωραίο, την κομψότητα και το καλό γούστου. Όλοι οι μόδιστροι υποκλίνονταν στην ατσαλάκωτη και πλούσια γκαρνταρόμπα του. Οι παπαράτσι τον λάτρευαν. Και οι εφημερίδες, καθώς και τα περιοδικά, διεκδικούσαν την υπογραφή του για την κυκλοφορία τους.

Aπό τη Σύρο και την Πλάκα στο Ελ ΑλαμέινΣύμφωνα με το βιογραφικό του, οι οικογενειακές ρίζες κρατάνε από τα Ψαρά, όπου το 1824 δραπέτευσαν. Στη συνέχεια κατέφυγαν στη Σύρο και τελικά εγκαταστάθηκαν στην Πλάκα, όπου στις 28 Σεπτεμβρίου του 1923 προέκυψε ο Ζάχος. Από σχολείο σε σχολείο διότι απείθαρχος, μέχρι τα 17, όπου και έλαβε απολυτήριο από το Πειραματικό Γυμνάσιο. Μόλις 17 δραπετεύει, με τη βοήθεια των Άγγλων, στην Αίγυπτο, στρατεύεται και καταλήγει στα μέτωπα Ελ Αλαμέιν, Ρίμινι και αλλού. Με παράσημα. Μετά καταφτάνει, με την ταξιαρχία του, στην εμπόλεμη ζώνη των «Δεκεμβριανών» για την εκδίωξη μικρού θύλακα του ΕΑΜ στον Αρδηττό. Χωρίς θύματα. Μετά στις επιχειρήσεις του πατέρα του, βι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss