Ζακ Κωστόπουλος: Η συγκινητική ανάρτηση της μητέρας του

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από τον βάναυσο μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου και ακόμη δεν έχει επέλθει η δικαίωση στη μνήμη του.

Υπενθυμίζεται πως ο Ζακ Κωστόπουλος έχασε τη ζωή του στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 σε περιστατικό επί της οδού Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο. Έκτοτε, η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, δίχως όμως να έχει δοθεί δικαιοσύνη στον άτυχο Ζακ.

Ζακ Κωστόπουλος
© Instagram

Μετά τον θάνατό του, έλαβαν χώρα πορείες διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας, ενώ σύλλογοι, κόμματα, και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις, καταδικάζοντας κυρίως το φαινόμενο της αυτοδικίας, το οποίο απασχόλησε επί σειρά μηνών την Ελληνική κοινή γνώμη.

Η μητέρα του προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση, που συγκλονίζει, η οποία δημοσιεύτηκε  μέσω του λογαριασμού «Justice for Zak/Zackie» στο Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτηση της μητέρας του Ζακ Κωστόπουλου:

«Σε κοιτάζω

κι είσαι ένα πλάσμα αλλόκοτο και κατανοητό συνάμα.

Στο κεφάλι σου υπάρχουν

μικρά μαύρα φίδια,

τα μάτια σου λάμπουν

από το φως της αλήθειας

ή μήπως από τη χρυσή σκιά που έβαλες;

Τα χείλη σου στάζουν κόκκινο αίμα

ή μήπως είναι το κόκκινο κραγιόν σου;

Τα χέρια σου είναι ορθάνοιχτα και πελώρια

πώς να χωρέσουν όλοι οι πονεμένοι σε μια αγκαλιά;

Παιδί μου,

ομόρφυνες τον κόσμο με τα λόγια σου, την καλοσύνη και τη συμπόνια σου, την ευγενική σου ψυχή και την αγάπη σου.

Και τρία χρόνια λείπεις

κι άφησες ανοιχτές πληγές και τη μαγεία σου να πλανάται στον αέρα και να ψάχνει κάπου να φωλιάσει.

Η χρυσόσκονη που σκόρπισες φεύγοντας, ταξιδεύει στην ατμόσφαιρα και είναι σαν να μας κλείνεις το μάτι και να λες “Εδώ είμαι, οι πράξεις μου, τα λόγια μου, τα γραπτά μου είναι εδώ.

Συνεχίστε μέχρι που κάθε παπούτσι που κλωτσά να γίνει στάχτη στο χώμα της κόλασης.

Η μαμά σου».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση:

ανάρτηση για Ζακ Κωστόπουλο
© Facebook

Ποιος ήταν ο Ζαχαρίας «Ζακ» Κωστόπουλος

Ο Ζακ (ή Zackie Oh) ήταν ακτιβιστής, drag-queen, και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και των οροθετικών ανθρώπων, σύμβολο στην υπόθεση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στον αγώνα για ελευθερία, ισότητα, αξιοπρέπεια.

Γεννήθηκε στις Η.Π.Α. το 1985 από Έλληνες γονείς, ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία επτά ετών, έφυγε ξανά στο εξωτερικό, ωστόσο επέστρεψε. Σπούδασε υποκριτική και μάρκετινγκ.

Εργάστηκε στο «Athens Check Point» (κέντρο πρόληψης για τον ιό HIV), πρόσφερε εθελοντικά στη Θετική Φωνή (Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος),  ενώ αρθρογραφούσε στο διαδίκτυο και σε εφημερίδα για θέματα που αφορούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη σεξουαλικότητα και τον HIV.

Επίσης, είχε διατελέσει πρόεδρος της ΟΛΚΕ, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2014, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με το συνδυασμό «Π.Ν.ΟΙΚ.Α.». Τέλος, τα τελευταία χρόνια χρόνια προτού χαθεί συμμετείχε σε παραστάσεις drag στην Αθήνα με την περσόνα «Zackie Oh».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss