Ζελένσκι: «Ο κόσμος γλίτωσε παρά λίγο ένα πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε ότι ο κόσμος γλίτωσε παρά λίγο ένα πυρηνικό ατύχημα, όταν ο σταθμός της Ζαπορίζια αποσυνδέθηκε από το δίκτυο ηλεκτροδότησης στην περιοχή

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο κόσμος γλίτωσε παρά λίγο ένα πυρηνικό ατύχημα, όταν ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια αποσυνδέθηκε από το δίκτυο ηλεκτροδότησης για ώρες λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών στην περιοχή, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.
Ο Ζελένσκι επεσήμανε ότι ο ρωσικός βομβαρδισμός χθες Πέμπτη προκάλεσε πυρκαγιά στην περιοχή του θερμοηλεκτρικού σταθμού της Ζαπορίζια, η οποία με τη σειρά της οδήγησε στην αποσύνδεση του πυρηνικού σταθμού, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη, από το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Γεννήτριες ντίζελ διασφάλισαν ότι ο πυρηνικός σταθμός συνέχισε να λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια, ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των συστημάτων ψύξης και ασφάλειας του, εξήγησε ο Ουκρανός πρόεδρος. Παράλληλα εξήρε τους Ουκρανούς τεχνικούς που φροντίζουν για τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια υπό την παρακολούθηση του ρωσικού στρατού.
«Αν το προσωπικό του σταθμού μας δεν είχε αντιδράσει μετά το μπλακ άουτ, τότε θα είχαμε ήδη αναγκαστεί να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις ενός πυρηνικού ατυχήματος», κατήγγειλε ο Ζελένσκι στο καθημερινό του βραδινό διάγγελμα. «Η Ρωσία έφερε την Ουκρανία και όλο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss