Ζελένσκι: Ο Πούτιν προετοιμάζει τους Ρώσους για πυρηνικό χτύπημα – «Δεν είναι έτοιμοι να το κάνουν»

Η Ρωσία «αρχίζει να προετοιμάζει την κοινωνία της» για ένα πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία, αναφέρει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Νέες αυστηρές κυρώσεις προς την Ρωσία, ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο BBC, λέγοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ζητήσει να προετοιμαστούν οι Ρώσοι για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο
«Αρχίζουν να προετοιμάζουν την κοινωνία τους. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ακόμα δεν έχουν αποφασίσει την κίνηση αυτή, «δεν είναι έτοιμοι να το κάνουν», αλλά «αρχίζουν να το επικοινωνούν, δεν ξέρουν αν θα τα χρησιμοποιήσουν ή όχι. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόσθεσε στη συνέχεια «νομίζω ότι είναι επικίνδυνο ακόμη και να μιλάμε γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Η συνέντευξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος μίλησε για ένα πυρηνικό πόλεμο, έρχεται αμέσως μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ο οποίος είπε πως η ρωσική απειλή για χρήση πυρηνικών όπλων έχει φέρει τον κόσμο πιο κοντά στον «Αρμαγεδδώνα» από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι χρειάζεται δράση τώρα, καθώς οι απειλές της Ρωσίας αποτελούν «κίνδυνο για ολόκληρο τον πλανήτη». Η Μόσχα, όπως ισχυρίστηκε ο Ουκρανός πρόεδρος, έχει «κάνει ήδη ένα βήμα» καταλαμβάνοντας τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, τον οποίο ο πρόεδρος Πούτιν προσπαθεί να μετατρέψει σε ρωσική ιδιοκτησία.

Σχετικές ειδήσεις:

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προειδοποιεί εναντίον του κινδύνου πυρηνικής «αποκάλυψης»
Πυρηνικός εφιάλτης: Οι απειλές, οι 12 γεμάτες αποθήκες της Ρωσίας και η «μάχη των εντυπώσεων»
Προειδοποίηση πρώην διοικητή CIA: Αν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικά ΗΠΑ – ΝΑΤΟ θα τον καταστρέψουν


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss