Ζελένσκι στο Κογκρέσο: Η Ουκρανία ζει και βασιλεύει

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτός ο Βολοντίμιρ Ζελέσκι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Δεκτός με ενθουσιασμό ο οποίος εκδηλώθηκε με ένα μακρόσυρτο χειροκρότημα έγινε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την είσοδό του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, όπου εκφώνησε ομιλία.
Ο ουκρανός πρόεδρος τόνισε πως η Ουκρανία «ζει και βασιλεύει» παρά την ρωσική εισβολή, ενώ παράλληλα δήλωσε πως νοιώθει ιδιαίτερη τιμή που βρίσκεται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και μιλάει σε όλους τους Αμερικανούς.

«Ενάντια σε όλα τα σενάρια καταστροφής, η Ουκρανία δεν έπεσε. Η Ουκρανία ζει και βασιλεύει και η αμερικανική βοήθεια δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά επένδυση στην παγκόσμια ασφάλεια» επεσήμανε ο Ζελένσκι για να δεχτεί τα χειροκροτήματα από την αίθουσα.
Η Νάνσι Πελόζι χαρακτήρισε τον ουκρανό πρόεδρο «γενναίο» και «θαρραλέο» τονίζοντας πριν ο Ζελένσκι ανέβει στο βήμα ότι «όλο το Κογκρέσο» ανυπομονεί να ακούσει το μήνυμά σας για ενότητα, θάρρος και αποφασιστικότητα».

Στη σύντομη ομιλία της επικαλέστηκε τον πατέρα της, ο οποίος ήταν μέλος του Γογκρέσου όταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ήρθε ενώπιον κοινής συνεδρίασης και αποκάλεσε την επίσκεψή του «πηγή υπερηφάνειας, μέρος της οικογενειακής μας κληρονομιάς», ενώ ευχαρίστησε τον Ζελένσκι για την επίσκεψή του.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι «μεγάλη τιμή» για εκείνον η επίσκεψη στις Ηνωμένες πολτείες, περιγράφοντάς την ως χειρονομία «σεβασμού στη χώρα σας» μετά την υποστήριξή της.
«Ενάντια σε όλα τα σενάρια καταστροφής, η Ουκρανία δεν έπεσε. Η Ουκρανία ζει και βασιλεύει. Η Αμερικανική βοήθεια δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά επένδυση στην παγκόσμια ασφάλεια» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ήταν εκείνη που υποδέχθηκε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Η Πελόζι δήλωσε οτι αποδέχεται τον Ζελένσκι «με μεγάλη υπερηφάνεια», στα παιδιά κατά τη διάρκεια προηγούμενης επίσκεψης της πρώτης κυρίας της Ουκρανίας στις ΗΠΑ.«Έχω πει στον πρόεδρο ξανά και ξανά ότι τα παιδιά και ο πόλεμος που χρησιμοποιεί τις γυναίκες ως πολεμικό όπλο, είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι Ρώσοι», είπε η Πελόζι.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss