Εγκλήματα! Έτσι… διέλυσε την Εθνική – Κουφές αλλαγές – Τελείωσε Τσιμίκα – Κόψτε τις Εθνικές! | του Βαγγέλη Καράμαλη

Εθνική Ελλάδας – Τζον Φαν΄’τ Σιπ: Κατώτερη των προσδοκιών παρουσιάστηκε η Εθνική στον… τελικό με τη Σλοβενία, η οποία ήρθε στη Ριζούπολη, έπαιξε άμυνα και πήρε την πρωτιά και την άνοδο από τον όμιλο του Nations League.

Η Ελλάδα ξεκίνησε φουριόζα, όμως αφού δεν ήρθε το γρήγορο γκολ βραχυκύκλωσε και φάνηκε ανήμπορη να δημιουργήσει με τους Φορτούνη και Μπακασέτα να μην μπορούν να συνεννοηθούν και πολλές φορές να τρακάρουν στο χορτάρι. Κι ενώ όλοι περίμεναν το δεύτερο ημίχρονο για να δουν πώς μπορεί να γυρίσει το ματς ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ από τον πάγκο, ο Ολλανδός ξεκίνησε τις δοκιμές και τα πειράματα, στο πιο σημαντικό παιχνίδι της ομάδας με αυτόν στην τεχνική ηγεσία.

Οι πρώτες απορίες δημιουργήθηκαν με την αντικατάσταση του Γιακουμάκη αντί του Παυλίδη στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ο πρώτος δεν έκανε κάτι σπουδαίο στο πρώτο 45λεπτο, όμως ήταν μέσα στις φάσεις πατούσε περιοχή και αποτελούσε απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Αντικαταστάθηκε λοιπόν από ένα παιδί που ξέρει τρομερή μπάλα, όπως φάνηκε από το ανάποδο ψαλίδι στο 85’, όμως αποδεδειγμένα εδώ και καιρό δεν μπορεί να έχει τον ρόλο του σέντερ φορ στην Εθνική.

Αυτό το λάθος πάντως το κατάλαβε μάλλον και ο Ολλανδός κόουτς, ο οποίος όμως μετά το 65’ έκανε μόνος του άνω-κάτω την ομάδα. Ο χρόνος κυλούσε και με το 0-0 να μην αλλάζει, ο Φαν’τ Σχιπ ρίσκαρε και παρουσίασε ένα πολύ επιθετικό σχήμα μετά το 67’ βάζοντας στο παιχνίδι τον Τζόλη αντί του Ζέκα. Η αλλαγή αυτή άλλαξε και τον σχηματισμό στην ομάδα, καθώς ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ πήγε στην κορυφή της επίθεσης, ο Παυλίδης στη θέση του αριστερού χαφ στο 4-2-3-1 και ο Μπακασέτας γύρισε πιο πίσω ως 8αρι-6άρι!

Το σύστημα αυτό μπέρδεψε την ομάδα και για περίπου 10 λεπτά, ήταν αδύνατον να κυκλοφορήσει η μπάλα. Ακόμα και οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στο διάστημα 75-85, δημιουργήθηκαν λόγω της πίεσης και όχι λόγω του σωστού πλάνου. Η Εθνική ρίσκαρε χωρίς ουσία και όπως αποδείχθηκε χωρίς αποτέλεσμα.

Αντίθετα, με τις κινήσεις του προπονητή κατάφερε να… χάσει τον Μπακασέτα, που γύρισε πολύ πίσω, παρότι ήταν ο μοναδικός παίκτης που απειλούσε με μακρινά σουτ. Ο ρόλος του στη μεσαία γραμμή δεν βοήθησε ούτε στην ανάπτυξη ούτε και στη δημιουργία, ενώ και ο ίδιος κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά. Το ίδιο συνέβη επίσης και με τον Τσιμίκα, που ήταν από τους καλύτερους στο πρώτο μέρος. Ο άσος της Λίβερπουλ υποχρεώθηκε να μείνει πίσω, δεν έκανε ανέβασμα και η ομάδα έχασε το μεγαλύτερό της όπλο μέσα στο γήπεδο!

Όλα αυτά λοιπόν, αλλά και η ατυχία, αφού θα μπορούσε κάποια από τις τέσσερις ευκαιρίες στο φινάλε να μετατρεπούν σε γκολ, άφησαν την Εθνική δεύτερη και σε δύσκολη θέση όσον αφορά το μέλλον της. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υποχρεούται πλέον να παίξουν με αντιπάλους χαμηλής δυναμικότητας και στην επόμενη διοργάνωση, ενώ έχασε και τη δεύτερη ευκαιρία για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Τεράστια αποτυχία!

ΥΓ. Οι Χασάν και Ελ Αραμπί είναι τα δύο τελευταία κρούσματα κορωνοϊού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τα ταξίδια τους στο εξωτερικό για τις εθνικές ομάδες. Άλλη μία απόδειξη πως τη συγκεκριμένη εποχή, είναι… αστείο να υποχρεώνονται τόσοι αθλητές να μπαίνουν σε αεροπλάνα και να αλλάζουν τόσα αεροδρόμια για να παίξουν μπάλα.

Κορυφαίοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, όπως για παράδειγμα ο Γιούργκεν Κλοπ, έχουν δηλώσει δημόσια πως πρέπει άμεσα να σταματήσει το αστείο με τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων αυτή την εποχή. Οι ομάδες μπορούν να προφυλάξουν τους παίκτες, σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον, αλλά σα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και ταξιδεύοντας για χιλιάδες χιλιόμετρα, είναι αδύνατο. Έως και επικίνδυνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Βουίζει ο τόπος” για μεγάλη μεταγραφή Έλληνα άσου – Τρελά λεφτά για να πάει στο κορυφαίο επίπεδο!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss