Ο Τάιρον Λου βρήκε το συμβόλαιο που έψαχνε στους Κλίπερς

Τάιρον Λου

Ο Τάιρον Λου συμφώνησε να γίνει ο επόμενος προπονητής των Λος Άντζελες Κλίπερς, αντικαθιστώντας τον Ντοκ Ρίβερς που ανέλαβε τους Σίξερς.

Το συμβόλαιο του 43άχρονου κόουτς θα είναι για 5 χρόνια και ο Λου θα λάβει συνολικά 35 εκατομμύρια δολάρια γι’ αυτό το διάστημα, δηλαδή 7 εκατομμύρια ετησίως!

Ο Λου ήταν πρώτος ασίσταντ του Ντοκ Ρίβερς την περασμένη σεζόν και τώρα θα έχει πρώτο ασίσταντ τον Τσόνσι Μπίλαπς, εκτός κι αν ο τελευταίος αναλάβει head coach των Ιντιάνα Πέισερς!

Η τελευταία φορά που ο Λου προήχθη σε πρώτο προπονητή ήρθε κατά τη διάρκεια της σεζόν 2015-16 όταν ανέλαβε το τιμόνι από τον Ντέιβιντ Μπλατ και οδήγησε τους Κλίβελαντ Καβαλίερς των ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κάιρι Ίρβινγκ στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Ο Λάρι Ντρου, ένας από τους βοηθούς του στο Κλίβελαντ, θα συμμετάσχει επίσης στο προπονητικό προσωπικό των νέων Κλίπερς.

Ο Λου θα κοουτσάρει ένα franchise που δεν έχει φτάσει ποτέ στους τελικούς της περιφέρειάς του, αλλά αποτελείται από ταλαντούχους παίκτες με επικεφαλής τον Καγουάι Λέοναρντ και τον Πολ Τζορτζ.

Το ρεκόρ του Λου ως πρώτος προπονητής είναι 128-93.

Με την υπογραφή του Λου στους Κλίπερς, το NBA έχει επί του παρόντος έξι πρώτους προπονητές μαύρου χρώματος: Ντοκ Ρίβερς στη Φιλαδέλφεια, Μόντι Γουίλιαμς στο Φίνιξ, Λόιντ Πιρς στην Ατλάντα, Τζέι Μπι Μπίκερσταφ στο Κλίβελαντ και Ντουέιν Κέισι στο Ντιτρόιτ, οι άλλοι πέντε.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss