Πρόβλεψη Τσαπανίδου: «Από το… ακορντεόν θα βγούμε τον Ιούνιο, έχουμε σαλτάρει στο σπίτι» (vid)

Την πρόβλεψη ότι η χώρα θα βγει από το lockdown τον Ιούνιο έκανε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, η οποία τόνισε πως ο κόσμος έχει… σαλτάρει μέσα στο σπίτι.

Πολύ σκληρά δοκιμάζεται η οικονομία από τα συνεχόμενα lockdown της κυβέρνησης.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ίδια να δέχεται πιέσεις, προκειμένου να ανοίξει την αγορά. Για την κατάσταση αυτή κλήθηκε να μιλήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την Τρίτη (23/2) και στον Νίκο Χατζηνικολάου η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.

Η ίδια προέβλεψε πως η χώρα, θα βγει τον Ιούνιο από την κατάσταση που περνά εξαιτίας του κορωνοϊού τον Ιούνιο. Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως ο κόσμος πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια του.

«Φαίνεται ότι είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αλλά νομίζω ότι είμαστε και εγκλωβισμένοι. Διότι τα λέγαμε αρκετό καιρό πριν ότι δεν θα φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα και δεν καταφέρουμε να κατεβάσουμε τα κρούσματα και να που επιβεβαιωνόμαστε. Τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 2.000. Αν θέλετε να σας κάνω μια εκτίμηση εγώ, πιστεύω ότι θα βγούμε από το lockdown, από αυτό το ακορντεόν τον Ιούνιο» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια στην αρχική της τοποθέτηση.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντώνης Δελλατόλας, για να τονίσει πως ο κόσμος πρέπει να έχει την κρίση να προστατεύσει τον διπλανό του. Στο σημείο αυτό έκανε παρέμβαση η Πόπη Τσαπανίδου για να πει τα εξής: «Αντώνη δεν είναι τόσο εύκολο να συμβεί αυτό. Πρώτο διότι καλούμαστε όλοι να πάμε στις δουλειές μας γιατί θα τις χάσουμε και όσοι ζούμε με μισθό και όχι με τα 534 ευρώ, δεν θα έχουμε λεφτά για να ζήσουμε. Δεύτερον μετακινούμαστε με ΜΜΜ οι περισσότεροι, στιβαζόμαστε μέσα σε αυτά για να μετακινηθούμε και η κυβέρνηση τώρα εξαγγέλει διαγωνισμό για άλλα 300 λεωφορεία και άλλους 200 οδηγούς. Δηλαδή δεν αξιοποίησε καθόλου το διάστημα που έχει περάσει για να μην σαρδελοποιεί τον κόσμο μέσα στο ΜΜΜ.

Το ζητούμενο όμως είναι να δούμε αν έχει λειτουργήσει όλο αυτό που κάνουμε. Είμαστε σε ένα ακορντεόν. Έχουμε αγκαλιάσει αυτό το ακορντεόν, το έχουμε αγαπήσει, το έχουμε λατρέψει, του κάνουμε τεμενάδες και το εφαρμόζουμε γιατί αλλιώς δεν αντέχει η οικονομία. Και εγώ ρωτάω: αν από την πρώτη στιγμή που πήγαιναν χάλια τα πράγματα, από τον περασμένη Σεπτέμβρη είχαμε κάνει ένα πραγματικά σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου, θα είχαμε καταφέρει να περιορίσουμε το πράγμα, έτσι ώστε η οικονομία να αναπνεύσει μετά το δίμηνο και να μην χρειάζεται να ζούμε επιδόματα και να μας πληρώνει το κράτος; Γιατί δεν το κάναμε;».

Μάλιστα στο τέλος των λεγομένων της, η δημοσιογράφος πρόσθεσε: «Το συμπέρασμα είναι ότι το μοντέλο αυτό δεν δείχνει να λειτουργεί. Τώρα πια είμαστε εγκλωβισμένοι σε αυτό. Εγώ προτείνω να τα ανοίξουμε όλα, να αρχίζουμε να ζούμε γιατί έχουμε σαλτάρει κιόλας κλεισμένοι μέσα στο σπίτι. Όχι μόνο εγώ, όλος ο κόσμος».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: 

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599y13k3eli5wv&playlistId=v-c9h404t665vd-st

 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss