Το Huawei Mate 40 έρχεται σύντομα, επιβεβαιώνει η εταιρεία

Η διάσκεψη προγραμματιστών IFA και Huawei τελείωσε και δεν είδαμε σημάδια του νέου τσιπ Kirin 5nm που θα τροφοδοτήσει την επερχόμενη σειρά Mate 40. Μια πρόσφατη αναφορά είχε δείξει ότι η νέα ναυαρχίδα της Huawei δεν θα δει το φως της ημέρας φέτος. Αυτό δεν συμβαίνει σύμφωνα με τον Richard Yu, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Consumer Business Group της εταιρείας.

Διαβεβαίωσε ότι η ναυαρχίδα της επόμενης γενιάς θα έρθει σύντομα. 

Τα νέα κινητά προφανώς θα πωλούνται στην Κίνα αρχικά και θα είναι αποκλειστικά online στην αρχή.

Μια σειρά απαγορεύσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ επηρέασαν τη σχέση της Huawei με τους βασικούς προμηθευτές της και μέχρι σήμερα έπρεπε να αποθηκεύσει κρίσιμα στοιχεία όπως chips, οθόνες και φακούς κάμερας. Η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα ότι το Mate 40 θα ήταν πιθανότατα το τελευταίο της τηλέφωνο που θα διαθέτει ένα ιδιόκτητο τσιπ.

Μια πρόσφατη αναφορά ισχυρίζεται ότι η Huawei μείωσε τις παραγγελίες για τα Mate 40 και Mate 40 Pro κατά 30 τοις εκατό. Δεν είναι σαφές εάν αυτό ήταν αποτέλεσμα ζητημάτων από πλευράς προσφοράς ή χαμηλής δυνητικής ζήτησης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι πωλήσεις θα μπορούσαν να μειωθούν στο 75% των τρεχόντων επιπέδων έως το επόμενο έτος, εάν δεν αρθούν οι περιορισμοί.

Η Huawei δεν πουλά το τηλέφωνό της στις ΗΠΑ και τώρα που οι συσκευές της δεν συνοδεύονται από εφαρμογές και υπηρεσίες της Google, οι πωλήσεις της σε όλο τον κόσμο έχουν μειωθεί. Δεν βοηθά επίσης ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αποφύγει τη χρήση του 5G λόγω πίεσης από τις ΗΠΑ. Οι τρέχουσες εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ινδίας σημαίνουν ότι το μέλλον της Huawei δεν είναι τόσο λαμπρό ούτε εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη υποβαθμίσει μαζικά τις επιχειρήσεις της στην Ινδία.

Αυτό αφήνει την Huawei μόνο στην πατρίδα της και αυτό ίσως εξηγεί γιατί μείωσε τις παραγγελίες εξαρτημάτων.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το Mate 40 δεν θα καταφέρει τίποτα στο “σπίτι” του και οι διαρροές υπονοούν ότι θα κυκλοφορήσει στις παγκόσμιες αγορές το 2021.

Τα σχέδια διεθνούς κυκλοφορίας Mate 40 δεν είναι σαφή προς το παρόν

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα οι νέες ναυαρχίδες να κυκλοφορήσουν στις ευρωπαϊκές αγορές νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς ο λογαριασμός Twitter της Huawei στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει διαβεβαιώσει τους θαυμαστές ότι θα έρθουν σύντομα. Εκτός αν η εταιρεία σκοπεύει να πουλήσει τα τηλέφωνα στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος, δεν έχει νόημα να δημιουργήσει μια διαφημιστική εκστρατεία γύρω τους.

Σύμφωνα με τις φήμες, το Mate 40 θα έχει οθόνη 6,4 ιντσών και η έκδοση Pro θα διαθέτει οθόνη τύπου waterfall 6,7 ιντσών. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων πιθανότατα θα ενσωματωθεί στην οθόνη και η κάμερα selfie διπλού αισθητήρα θα τοποθετηθεί σε ένα σχήμα “χάπι”.

Τα κινητά τηλέφωνα αναμένεται να διαθέτουν σύστημα τετραπλής κάμερας με κύριο αισθητήρα 108MP.

Αυτό είναι ό, τι έχουμε για τα νέα τηλέφωνα αυτή τη στιγμή και περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να εμφανίζονται τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss