Αρνιακός στο Newsbomb.gr: «Βουτιά» στον υδράργυρο – Που θα χιονίσει

Καιρός: Τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών διαδέχονται το κρύο και τα χιόνια – Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα – Για την πορεία των μετεωρολογικών φαινομένων μιλάει στο Newsbomb.gr, o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός   

Συνεχόμενα «σκαμπανεβάσματα» παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.
Μετά την άνοδο της θερμοκρασίας, αναμένεται ψυχρή «εισβολή», με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες και χιόνια, από αύριο.

Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά στο Newsbomb.gr, ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός η ψυχρή εισβολή βρίσκεται σε εξέλιξη στην βορειοανατολική Ελλάδα, την Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
«Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρία θα είναι οι βροχές και λίγα χιόνια στα βουνά. Όσον αφορά τους ανέμους θα πνέουν βοριάδες 6-7 μποφόρ και στο Αιγαίο 8-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά μέσο όρο 10 βαθμούς», αναφέρει ο κ. Αρνιακός.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Και προσθέτει: «όσον αφορά τα χιόνια δεν αποκλείεται να πέσουν ακόμα και στην Πάρνηθα αλλά δεν θα το στρώσει».
Όσον αφορά τον καιρό των Χριστουγέννων, ο γνωστός μετεωρολόγος σημείωσε ότι θα γίνει με καλές για την εποχή θερμοκρασίες αφού ο καιρός από την Τετάρτη θα παρουσιάσει βελτίωση και θα κυμανθεί στους 15 – 16 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση την Τρίτη

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα (περιοχή Καστελλορίζου).
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα. Στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 11 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Δείτε στη gallery τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-12-2022Στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες και τη Χαλκιδική νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα Δωδεκάνησα (περιοχή Καστελλόριζου), με πιθανότητα βροχής.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗΛίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην ανατολική νησιωτική χώρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-12-2022 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-12-2022 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ)Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως το Σάββατο.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss