Αρνητικό ρεκόρ στην υπερθέρμανση του πλανήτη: Ξεπεράστηκε το όριο των 2 βαθμών – Τι σημαίνει για την Γη

Ένα αρνητικό ρεκόρ απόρροια της κλιματικής αλλαγής κατέγραψε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus, καθώς ξεπεράστηκε για πρώτη φορά το όριο των 2 βαθμών Κελσίου, που είχε τεθεί στη συμφωνία του Παρισιού.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία, που υπογράφτηκε το 2015 έπειτα από τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα COP21, έχει στόχο να διατηρήσει «την αύξηση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας πολύ κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα» και να συνεχιστούν οι προσπάθειες «ώστε να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα».

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με άνυδρος, δέντρο, έρημο φόντο Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες ήταν, στις 17 Νοεμβρίου, 2,06 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο των θερμοκρασιών που καταγράφηκαν από το 1850 έως το 1900, ανέφερε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) η Σαμάνθα Μπέρτζες, αναπληρώτρια επικεφαλής της υπηρεσίας κλιματικής αλλαγής (C3S) του Copernicus.

Image

Τώρα το κλίμα θεωρείται ότι έχει υπερθερμανθεί περίπου κατά 1,2 βαθμό Κελσίου σε σχέση με την περίοδο 1850-1900.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με αλέθω, άνυδρος, ανώμαλος Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Αυτό το αρνητικό ρεκόρ λοιπόν, μεταφράζεται σε περισσότερες ξηρασίες, καταστροφικές πυρκαγιές ή ενισχυμένους τυφώνες, όπως και αλλοίωση των εποχών, όπως περισσότερη ζέστη τον χειμώνα ή κρύο την άνοιξη.

Image

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss