Αύξηση 61% στις κενές θέσεις εργασίας το τρίτο τρίμηνο 2022

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) δημοσίευσε το τριμηνιαίο δελτίο τύπου για τον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας, εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών, για το τρίτο τρίμηνο 2022.

Ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας κατά το τρίτο τρίμηνο 2022 παρουσιάζει αύξηση κατά 60,8% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο 2021 (24.324 και 15.125 αντίστοιχα), έναντι αύξησης 56,2% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 προς το 2020.
Ως κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος, εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο άμεσο /εγγύς μέλλον. σημειώνεται ότι οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν μόνο στους μισθωτούς. δεν θεωρούνται κενές θέσεις εργασίας οι θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν από:

➢ μαθητευομένους χωρίς αμοιβή, είτε από εργοδότες είτε από οποιονδήποτε ➢ φορέα κοινωνικής ασφάλισης ➢ εργολάβους, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη μισθολογική κατάσταση ➢ προσωπικό που επαναπροσλαμβάνεται ή επιστρέφει από άδεια με αποδοχές ή χωρίς αποδοχές
➢ εσωτερικές μετακινήσεις στην επιχείρηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

Κενές θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον είναι οι κενές θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss