Ένας κόσμος που δεν χωράει τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, είναι ένας κόσμος που πρέπει να αλλάξει!

Αρμενία: Η αυτοκτονία 2 αγοριών αποκαλύπτει την έκταση της ομοφοβίας 
Ο Τιγκράν και ο Αρσέν δεν ζουν πια. 
Ήταν δύο νέα αγόρια από την Αρμενία που ερωτεύτηκα, βίωσαν την απόρριψη από τις οικογένειες τους και την κοινωνία και αυτοκτόνησαν στις 20 Οκτώβρη πέφτοντας από μια γέφυρα. Νωρίτερα, είχαν ανεβάσει στο Instagram φωτογραφίες τους με τον τίτλο «Ευτυχισμένο Τέλος» (Happy End), οι οποίες έγιναν viral. 
Πριν γίνει γνωστός ο θάνατος των δύο αγοριών, η μητέρα του 16χρονου Αρσέν φαίνεται πως είχε σχολιάσει στις φωτογραφίες των αγοριών απευθυνόμενη στον γιο της: «είσαι νεκρός για μένα» και «είναι καλύτερα να πεθάνεις», σχόλια που «κατέβηκαν» αφού έγινε γνωστός ο θάνατος των αγοριών.  
Η σκληρότητα της μητέρας του Αρσέν αποκρυσταλλώνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα ΛΟΑΤΚΙ* άτομα στην Αρμενία, όπου οι ομοφοβικές απόψεις αποτελούν κανόνα.
Σύμφωνα με το site «equaldex», που καταγράφει σε παγκόσμιο επίπεδο τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, στην Αρμενία:

Το 92,8% θεωρεί πως η ομοφυλοφιλία «δεν δικαιολογείται» για κανέναν λόγο.
Το 97% πιστεύει πως η κοινωνία δεν πρέπει να αποδεχτεί την ομοφυλοφιλία (έρευνα 2015-2016).
Το 82,4% δεν θα ήθελε να έχει ομοφυλόφιλους/ες γείτονες/ισσες.

Αυτού του είδους οι αντιλήψεις έχουν χτιστεί στην κοινωνία τόσο από την Ορθόδοξη Εκκλησία όσο και από τις κυβερνήσεις. Η ομοφυλοφιλία στην Αρμενία αποποινικοποιήθηκε μόλις το 2003 ενώ έκτοτε, δεν έχει υπάρξει κανενός είδους νομοθεσία που να προστατεύει τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα από τις διακρίσεις και τη βία που υφίστανται. Αντίθετα, είναι φανερό πως το Κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να τις διατηρήσει. 
Τον Αύγουστο του 2018 μία ομάδα ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστών/τριων δέχτηκε επίθεση από περίπου 30 άντρες στο χωριό Σουρνούχ (Shurnoukh). Το πλήθος κυνήγησε τους/ις ακτιβιστές/τριες φωνάζοντας «να ξεφορτωθούμε αυτούς τους γκέι» και άλλες ομοφοβικές απειλές και …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss