Έρχεται νέο Food Pass και στο τραπέζι σενάριο για νέο Fuel Pass

Νέα επιδόματα εξετάζει να ανακοινώσει η κυβέρνηση με το νέο έτος σε μία προσπάθεια να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά στο μέτωπο της ακρίβειας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται μία νέα επιταγή ακρίβειας που θα αφορά τα τρόφιμα που καταναλώνουν τα νοικοκυριά στη λογική των 2 Fuel Pass που δόθηκαν εντός του 2022.
Εφόσον προκριθεί τελικά αυτή η λύση ενίσχυσης των νοικοκυριών, τα εισοδηματικά και περιουσιακά θα είναι πολύ αυστηρά ώστε να καλυφθούν εκείνοι που πραγματικά έχουν ανάγκη. Επίσης, εκτιμάται ότι θα αφορά μόνο τα προϊόντα που αναφέρονται στο καλάθι του νοικοκυριού και όχι γενικά όλα τα προϊόντα στα σουπερμάρκετ. Το ποσό που πρόκειται να διατεθεί αναμένεται να κυμανθεί περί τα 100 ευρώ ανά νοικοκυριό ενώ δεν αποκλείεται αν τελικά βρεθεί ο πολυπόθητος δημοσιονομικός χώρος να κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα ακόμη και στα 200 ευρώ.

Την ίδια στιγμή αναμένεται να δοθεί και το Πάσχα μία επιταγή ακρίβειας στα πρότυπα αυτής που θα δοθεί σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα έως τις 20 Δεκεμβρίου. Το δημοσιονομικό κόστος θα ανέλθει σε περίπου 500 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 2.500.000 πολίτες. Σε αυτούς συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οικογένειες με παιδιά, οι ανασφάλιστοι υπερήλικοι, τα άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ, μακροχρόνια άνεργοι και όσοι λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
Επίσης, ανάλογα με το πώς θα κινηθούν οι τιμές των καυσίμων δεν αποκλείεται τελικά να δοθεί ένα 3ο κατά σειρά Fuel Pass, αν και οι πιθανότητες βάσει των σχεδιασμών του υπουργείου Οικονομικών είναι περιορισμένες.

Αυτό, όμως, που σίγουρα πρόκειται να συμβεί είναι να συνεχίσει και το πρώτο τρίμηνο του 2023 να επιδοτείται το πετρέλαιο θέρμανσης στην αντλία κατά 25 λεπτά το λίτρο. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του τρέχοντος έτους λήγει κανονικά η συγκεκριμένη επιδότηση. Ωστόσο στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την εν λόγω στήριξη.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss