Eurovision 2022: Ακούστε το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Ανακοινώθηκε η συμμετοχή με την οποία η Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί το Μάιο στο Τορίνο.

Η Αμάντα Γεωργιάδη με το «Die Together» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Το τραγούδι της ερμηνεύτριας φέρει τον τίτλο «Die Together» κι αποτελεί μια συναισθηματική μπαλάντα, που είναι σε σύνθεση της ίδιας της μαζί με τον Νορβηγό συνθέτη Bjorn Helge. Η Αμάντα Γεωργιάδη έγραψε και ερμηνεύει μια αληθινή ιστορία αγάπης που έζησε και μας την διηγείται μέσα από το video clip του τραγουδιού «Die together».

Σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα έπαιξε ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ενώ τη σκηνική παρουσία θα επιμεληθεί για ακόμα μία φορά ο Φωκάς Ευαγγελινός. Να σημειωθεί επίσης, πως το video clip ήταν μια έμπνευση του σκηνοθέτη Κώστα Καρύδα και τα γυρίσματά πραγματοποιήθηκαν στη Σύμη.

Ακούστε το τραγούδι:

Με φόντο το μοναδικό τοπίο της ακριτικής Σύμης, όπου έγιναν τα γυρίσματα, ο σκηνοθέτης Κώστας Καρύδας επέλεξε να μη δημιουργήσει μια συνηθισμένη πλοκή που έχουν συνήθως αντίστοιχα video clip, αλλά να εστιάσει με τον φακό του στις τόσο διαφορετικές στιγμές και στα συναισθήματα που κρύβει κάθε σχέση.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι ένα νεαρό ζευγάρι που επισκέπτεται το νησί στο οποίο γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν. Όμως, αυτή τη φορά όλα είναι διαφορετικά. Τα χαμόγελα και οι ευτυχισμένες στιγμές εναλλάσσονται με την πίκρα, την απογοήτευση και τη ματαίωση που αποτυπώνεται στο βλέμμα όλων μας, όταν συνειδητοποιούμε ότι μια σχέση τελειώνει.

Το σπάνιο, αλλά και τόσο εντυπωσιακό τοπίο της Σύμης, που αποτυπώνεται με εξαιρετικό τρόπο στο video clip, μοιάζει να είναι ο τρίτος χαρακτήρας της ιστορίας.

Λίγα λόγια για την Αμάντα Γεωργιάδη

Η 24χρονη Αμάντα Γεωργιάδη ή Amanda Tenfjord έχει καταγωγή από τα Ιωάννινα. Όταν ήταν τριών ετών, μετανάστευσε με την οικογένειά της στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας από όπου προκύπτει και το καλλιτεχνικό της επίθετο.

Σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της και κάνοντας εμφανίσεις σε αμέτρητα τηλεοπτικά σόου.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss