Φουρθιώτης για «σκηνοθετημένους» πυροβολισμούς: «Είμαι αθώος, είναι σενάριο αστυνομικών οργάνων»

Την αθωότητα του διατράνωσε ο Μενιος Φουρθιώτης κατά την πρώτη τοποθέτηση του στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου ενώπιον του οποίου βρίσκεται κατηγορούμενος για τις «στημένες» επιθέσεις έξω από το σπίτι του στα βόρεια προάστια.

«Δηλώνω αθώος και θα αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι είναι σενάριο από τα αστυνομικά όργανα», είπε ο παρουσιαστής, ενώ αθώοι δήλωσαν και οι υπόλοιποι 3 κατηγορούμενοι που βρίσκονται μαζί του στο εδώλιο. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων κατέθεσαν ενστάσεις, μεταξύ των οποίων ένσταση ακυρότητας της κλήσης και ακυρότητας της προδικασίας, όμως το δικαστήριο απέρριψε κάποιες από αυτές, ενώ για άλλες επιφυλάχθηκε να αποφανθεί.
Η ακροαματική διαδικασία άνοιξε με την κατάθεση ενός αστυνομικού, ο οποίος μαζί με συναδέλφους του τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου 2021 εντόπισε μοτοσυκλέτα με δύο αναβάτες στην περιοχή της Κηφισιάς η οποία θεωρήθηκε ύποπτη γιατί δεν είχε πινακίδα και πίσω φως. Από τη δικογραφία προκύπτει ότι οι δύο αναβάτες, οι οποίοι φέρονται να πυροβολούσαν κατ’εντολή του Μένιου Φουρθιώτη το σπίτι του στο Διόνυσο, φεύγοντας από το σημείο έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας και άρχισαν να πυροβολούν.

«Την κρίναμε ύποπτη και θελήσαμε να την ελέγξουμε. Ήταν χωρίς πινακίδα και χωρίς να λειτουργεί το πίσω φως. Την προσεγγίσαμε σε πολύ κοντινή απόσταση, είχαμε καλή οπτική επαφή και έστριψαν προς Άγιο Στέφανο. Τους κάναμε σήμα και δεν μας κατάλαβαν στην αρχή. Ο συνοδηγός είχε ένα σάκο από τον οποίο εξείχε ένα μακρύκανο όπλο. Έστριψε το σώμα του αριστερά, μας σημάδεψε και άρχισε να πυροβολεί 3-4 φορές. Τον σάκο τον απέρριψαν στη συνέχεια, ήταν σκουρόχρωμος.Φορούσαν κράνη και οι δύο. Εγώ ήμουν στην πρώτη μηχανή οδηγός» ανέφερε ο αστυνομικός:
Εισαγγελέας: Μπορείτε να περιγράψετε τον σωματότυπο;

Μάρτυρας: Φορούσαν μπουφάν, ήταν εύσωμοι, μετρίου αναστήματος.

«Βρήκαμε τους κάλυκες και έναν σάκο στην κάθοδο προς Αθήνα. Περισυλλέξαμε τα πειστήρια και τα αποδώσαμε» ανέφερε ένας δεύτερος αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο. Η κατάθεσή του προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης με το συνήγορο του τρίτου κατηγορούμενου, Κωνσταντίνο Γώγο, να ζητά να κρατηθεί για ψευδορκία.
Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης η υπεράσπιση έθεσε αίτημα για νέα διακοπή της δίκης λόγω κωλυμάτων δύο συνηγόρων, όμως το δικαστήριο το απέρριψε και αποφάσισε την πρόοδο της δίκης, καθώς λήγει σε λίγες ημέρες το 18μηνο προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορούμενων που βρίσκονται προφυλακισμένοι.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss