Γεωργιάδης σε Τούρκο υπουργό: Κανένας δεν θέλει γείτονα την Τουρκία

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε σαφές στον Τούρκο υπουργό Οικονομικών ότι η Ελλάδα θα αμυνθεί με κάθε τρόπο απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. 

Κόντρα μεταξύ του Αδωνι Γεωργιάδη και του Τούρκου υπουργού Οικονομικών, Νουρεντίν Νεμπάτι, προέκυψε στο 6ο επενδυτικό φόρουμ του Ριάντ, όταν ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε σαφές ότι η Ελλάδα θα αμυνθεί με κάθε τρόπο απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. Ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα εργάζεται σκληρά για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
«Αν ο Ερντογάν επιμείνει να θέτει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα σύνορα μας, σε αυτή την περίπτωση καταλαβαίνετε ότι θα αμυνθούμε με κάθε δυνατό τρόπο. Από τη μία πλευρά λοιπόν, θέλουμε συνεργασία αλλά επίσης, θέλουμε σεβασμό από την Τουρκία», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Η θέση του Τούρκου υπουργού Οικονομικών

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του και μία ημέρα αργότερα, επιχείρησε να απαντήσει στον Άδωνι Γεωργιάδη από το ίδιο βήμα.

«Η μεταφορά ενός διμερούς θέματος σε αυτήν την πολύτιμη πλατφόρμα είναι πρώτα απ’ όλα ασέβεια προς τον οικοδεσπότη και μετά προς όλους τους συμμετέχοντες εδώ. Η Ελλάδα πρέπει να απελευθερωθεί από αυτά τα κόμπλεξ της…», είπε ο Νουρεντίν Νεμπατί.
Ο Έλληνας υπουργός ωστόσο, τόνισε ότι η αναθεωρητική συμπεριφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πλ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss