Η Apple βελτιώνει την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών της με το Advanced Data Protection

Πιο δύσκολη γίνεται η δουλειά των hackers που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα του iCloud, με την Apple να επανεξετάζει γενικότερα την πρόσβασή της σε ευαίσθητο περιεχόμενο και να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στα δεδομένα ενός χρήστη που χρησιμοποιεί συσκευή της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα ασφαλείας που αφορούν την εκτεταμένη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (end to end) δεδομένων του iCloud. Το λανσάρισμα έχει ως επικεφαλής τη λειτουργία “Προηγμένη Προστασία Δεδομένων (Advanced Data Protection)”, μια προαιρετική λειτουργία που εφαρμόζει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε περισσότερα δεδομένα του iCloud. Ενώ η Apple προστάτευε ήδη 14 κατηγορίες δεδομένων της cloud υπηρεσίας της, με τη νέα εξέλιξη προστατεύει 23 – συμπεριλαμβανομένων των iCloud backup, των φωτογραφιών (Photos) και των σημειώσεων (Notes). Το ημερολόγιο, οι επαφές και το iCloud Mail εξακολουθούν να μην είναι κρυπτογραφημένα για την υποστήριξη παγκόσμιων συστημάτων.
Η “Προηγμένη Προστασία Δεδομένων”  είναι διαθέσιμη για δοκιμή στις ΗΠΑ ως μέρος του προγράμματος Apple Beta. Οι Αμερικανοί θα έχουν ευρύτερη πρόσβαση μέχρι το τέλος του 2022 ενώ άλλες χώρες θα έχουν πρόσβαση κάποια στιγμή στις αρχές του 2023. Συγκεκριμένα η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στο iPhone, το iPad και τον Mac από το iOS 16.2, το iPadOS 16.2 και το macOS 13.1 αργότερα αυτό το μήνα και παρέχει κρυπτογράφηση end-to-end για τις ακόλουθες πρόσθετες iCloud υπηρεσίες:

Device Backups και Messages Backups
iCloud Drive
Notes
Photos …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss