Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο πρότυπο Euro 7 – FleetNews

Το νέο πρότυπο Euro 7 που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξασφαλίσει καθαρότερα οχήματα στους δρόμους και βελτιωμένη ποιότητα αέρα.
Τα πρότυπα Euro 7 και εκπομπών CO2 για οχήματα προσφέρουν από κοινού βελτιωμένη ποιότητα αέρα. Τα δύο σύνολα κανόνων παρέχουν στην αλυσίδα εφοδιασμού της αυτοκινητοβιομηχανίας σαφή κατεύθυνση για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών.
Η πρόταση αντιμετωπίζει τις εκπομπές από τις απολήξεις της εξάτμισης καθώς και από τα φρένα και τα ελαστικά. Συμβάλλει επίσης στην επίτευξη των νέων αυστηρότερων προτύπων ποιότητας του αέρα που πρότεινε η Επιτροπή στις 26 Οκτωβρίου 2022.
Το 2035, όλα τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που πωλούνται στην ΕΕ θα έχουν μηδενικές εκπομπές CO2. Ωστόσο, το 2050, περισσότερο από το 20% των αυτοκινήτων και των φορτηγών και περισσότερα από τα μισά βαρύτερα οχήματα στους δρόμους αναμένεται να συνεχίσουν να εκπέμπουν ρύπους από την εξάτμιση. Τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας, επίσης, εξακολουθούν να προκαλούν ρύπανση από τα φρένα και τα μικροπλαστικά των ελαστικών τους, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Το πρότυπο Euro 7 θα μειώσει αυτές τις εκπομπές διατηρώντας τα οχήματα προσιτά στους καταναλωτές.
Οι νέες απαιτήσεις που προβλέπει το Euro 7:
Η πρόταση, που θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο για έγκριση, αντικαθιστά και απλοποιεί τους προηγούμενους ξεχωριστούς κανόνες εκπομπών για αυτοκίνητα και βαν (Euro 6) και φορτηγά και λεωφορεία (Euro VI). Παράλληλα, θέτει όρια εκπομπών για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα, δηλαδή αυτοκίνητα, βαν, λεωφορεία και φορτηγά υπό ένα ενιαίο σύνολο κανόνων. Οι νέοι κανόνες είναι ουδέτεροι ως προς τα καύσιμα και την τεχνολογία, θέτοντας τα ίδια όρια ανεξαρτήτως αν πρόκειται γ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss