ΗΠΑ-Τουρκία: Ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες για τον εκσυγχρονισμό των F-16

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν στη συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16 έχει βγει «λευκός ή μαύρος καπνός»

Σε συμφωνία με άγνωστο μέχρι στιγμής περιεχόμενο, φαίνεται να έχουν καταλήξει Ουάσιγκτον και Τουρκία, για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16. Οι τεχνικές συνομιλίες μεταξύ των δυο χωρών για το θέμα, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (15/12).
Στην ολοκλήρωση των συνομιλιών αναφέρθηκαν και διπλωματικές πηγές στην Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που ερωτήθηκε από τους Έλληνες ανταποκριτές (ΕΡΤ, Hellas Journal και ΑΠΕ-ΜΠΕ) αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ούτε όμως τις διέψευσε.
Από την πλευρά των ενδιαφερομένων νομοθετών, έγινε γνωστό ότι δεν έχουν λάβει ακόμα ενημέρωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεν, αν δηλαδή, τελείωσαν ή όχι οι διαπραγματεύσεις.

Εφ’ όσον έχουν καταλήξει οι διαπραγματεύσεις με συμφωνία, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να ενημερώσει γραπτώς την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, της οποίας προεδρεύει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι επικεφαλής της δημοκρατικής μειοψηφίας και οι επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας, έχουν δικαίωμα να «παγώσουν» την διαδικασία της πώλησης των F-16.
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, ο κ. Μενέντεζ ενημέρωσε συνομιλητές του ότι δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να επιτρέψει αυτή την αγορά.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss