Ιστορικό ορόσημο: Ενεργειακή επανάσταση με πυρηνική σύντηξη

Μετά από δεκαετίες ερευνών, αμέτρητων πειραμάτων και πολλών, πολλών δισεκατομμυρίων, Αμερικανοί ερευνητές από το Lawrence Livermore National Laboratory στην California κατάφεραν να παράξουν ενέργεια για πρώτη φορά στην ιστορία με θετικό ενεργειακό ισοζύγιο με τη μέθοδο της πυρηνικής σύντηξης.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί μία πραγματική «ενεργειακή επανάσταση» και ανοίγει τον δρόμο για την παραγωγή άφθονης, πράσινης ενέργειας και αναμένεται να έχει αμέτρητες εφαρμογές που θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του σημερινού κόσμου.
Το Υπουργείο Ενέργειας τον Ηνωμένων Πολιτειών σε συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για «μείζονος σημασίας επιστημονικό επίτευγμα» με την Jennifer Granholm, την Αμερικανίδα Υπουργό Ενέργειας να λέει: «με απλά λόγια, είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα επιστημονικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα» προσθέτοντας ότι οι ερευνητές εργάζονταν στην πυρηνική σύντηξη εδώ και πολλές δεκαετίες. «(Αυτό το επίτευγμα) ενισχύει την εθνική ασφάλεια, και η “ανάφλεξη” μας επιτρέπει να αναπαράγουμε ορισμένες συνθήκες που υπάρχουν μόνο στα αστέρια και στον Ήλιο» συμπλήρωσε. «Αυτό το ορόσημο μας φέρνει ένα σημαντικό βήμα πιο κοντά στη πιθανότητα να έχουμε άφθονη ενέργεια από τη σύντηξη χωρίς εκπομπές άνθρακα που να τροφοδοτεί την κοινωνία μας. Σήμερα, λέμε στον κόσμο ότι η Αμερική έκανε μία σημαντική επιστημονική ανακάλυψη» είπε η κ. Granholm.
Η πραγματική ελπίδα είναι να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τη πυρηνική σύντηξη για τη δημιουργία μίας καθαρής ενέργειας για να απεξαρτηθούμε από τα ορυκτά καύσιμα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss