Κακοποίηση βρέφους στην Καλαμάτα: Ολόκληρη η κατάθεση του πατέρα – «Νόμιζα ότι θα το ηρεμούσα»

Καλαμάτα: Απολογήθηκε στον ανακριτή ο 20χρονος πατέρας που κατηγορείται για την πρόκληση σοβαρών κακώσεων στο 4 μηνών βρέφος, το οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία».

Τον ισχυρισμό ότι ταρακούνησε το βρέφος για να το ηρεμήσει προέβαλε ο 20χρονος πατέρας, που κατηγορείται για την κακοποίηση του τεσσάρων μηνών μωρού στην Καλαμάτα.
Όπως ανέφερε, δεν ήθελε να βλάψει το παιδί αλλά να το σώσει, γιατί έβλεπε ότι του κόβεται η αναπνοή. Συμπλήρωσε ότι δεν είχε ούτε την εμπειρία ούτε τη ψυχραιμία για να αντιδράσει με πιο σωστό τρόπο, με αποτέλεσμα να θεωρήσει ότι κουνώντας το μωρό θα το ηρεμήσει.

Ο 20χρονος έδωσε κατάθεση ενώπιον των ανακριτικών Αρχών, ενώ το άτυχο βρέφος εξακολουθεί να νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένο στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.
Ο κατηγορούμενος έκανε αναφορά και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια. Αναλυτικά η κατάθεσή του: «Λόγοι καθαρά οικονομικοί δεν μας επέτρεψαν μέχρι τώρα να δρομολογήσουμε την νομική αναγνώριση του τέκνου μας και να συνάψουμε γάμο. Μπορεί το διάστημα που είμαστε μαζί με την σύντροφό μου να φαίνεται λίγο και το νεαρό της ηλικίας μας να μην το επιβεβαιώνει, όμως η απόφαση να πορευτούμε μαζί στη ζωή και να κάνουμε ένα παιδάκι ήταν και παραμένει απόλυτα συνειδητή. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, επικουρούμενοι και από τους συγγενείς μας να σταθούμε στα πόδια μας και να ανεξαρτητοποιηθούμε, πράγμα που έχουμε εν μέρει καταφέρει».

Και συνέχισε: «Στις 20 Σεπτεμβρίου μου ανακοινώθηκε από το φυτώριο στο οποίο εργαζόμουν ότι θα σταματήσουμε για ένα μικρό διάστημα την απασχόλησή μου εκεί, καθώς λόγω της αλλαγής της εποχής θα έπρεπε να γίνουν κάποιες εργασίες συντήρησης και αλλαγής των φυτών. Επομένως σταμάτησα την πρωινή μου απασχόληση και δούλευα μόνο απογευματινές ώρες στην ψησταριά του συντρόφου της μητέρας μου στα Φιλιατρά. Το γεγονός αυτό καθόλου δεν με δυσανασχέτησε αφού μου δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβω εγώ πλέον την επίβλεψη της κόρης μας, εφόσον η σύζυγός μου συνέχισε την εργασία της στην καφετέρια. Πράγματι τις τελευταίες 5 μέρες πριν το τραγικό συμβάν και κατά τις πρωινές ώρες, είχα την εποπτεία της κόρης μου, την τάιζα την καθάριζα, την έπαιζα και γενικά πέρναγα όλο το πρωινό μαζί της».

Για το μωράκι, ανέφερε πως ήταν ήρεμο, που δεν συνήθιζε να έχει εξάρσεις με κλάματα και περίεργη συμπεριφορά.
«Όπως συνέβαινε το τελευταίο διάστημα, έτσι και στις 24 Σεπτεμβρίου η Μαρία γύρω στις 7:30 έφυγε από το σπίτι για να πάει στην δουλειά της. Εγώ ξύπνησα λίγο αργότερα και έκανα δουλειές στο σπίτι, περιμένοντας να ξυπνήσει η κόρη μου για να την ταΐσω. Κατά τις 10 π.μ. ξύπνησε όπως κάθε μέρα, ευδιάθετη και …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss