Κραχ στα κρυπτονομίσματα – Η ζοφερή πρόβλεψη για κρίση «α λα 2008»

Τρίζει συθέμελα η αγορά των κρυπτονομισμάτων στον απόηχο της είδησης πως το ανταλλακτήριο crypto FTX ξεκίνησε τις διαδικασίες για να κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο χτύπησε ηχηρό καμπανάκι ότι η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ύψους περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων βρίσκεται αντιμέτωπη με μία κρίση αντίστοιχη με το οικονομικό κραχ του 2008. Μάλιστα προειδοποίησε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες είναι πιθανόν να οδηγηθούν στη χρεοκοπία περισσότερες εταιρείες.
Oπως αναφέρουν οι Financial Times, ο Changpeng Zhao, ιδρυτής του Binance, επεσήμανες ως ακόμα δεν έχει απόλυτα αισθητός ο αντίκτυπος της χρεοκοπίας του ανταλλακτηρίου FTX. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνέδριο στην Ινδονησία, ανέφερε ότι η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ήταν «πιθανώς μια ακριβής αναλογία» με τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας.

Και προσέθεσε: «Με την πτώση του FTX, θα δούμε διαδοχικές επιπτώσεις. Ειδικά για όσους βρίσκονται κοντά στο συγκεκριμένο οικοσύστημα, ο αντίκτυπος θα είναι σοβαρός». Τα ακ
Ο ιδρυτής του Binance προέβλεψε ότι θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα ο δανειστής crypto BlockFi, ο οποίος διασώθηκε από το FTX νωρίτερα φέτος και σήμερα αναγάκστηκε να αναστείλει τις αναλήψεις. Παράλληλα ο Zhao αμφισβήτησε επίσης τόνισε ότι τίθεται εν αμφιβόλω η συμφωνία που έκλεισε το …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss