Μεγάλο διπλό ο Άρης στην Νίκαια, με Νότε και με Τολιόπουλο στην παράταση

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν ασταμάτητος, όμως ο Τζέι Ντι Νότε κράτησε τον Άρη και ο Βασίλης Τολιόπουλος καθάρισε στην Νίκαια, για να νικήσουν οι κιτρινόμαυροι τον Ιωνικό στην παράταση (97-90) για την 9η αγωνιστική της Basket League.

Δεν ήταν το ματς της αγωνιστικής, δεν ήταν καν το ματς της ημέρας καθώς ο ΕΣΑΚΕ το έβαλε ανάμεσα στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, όμως ο Ιωνικός κι ο Άρης έδωσαν μια όμορφη μάχη το απόγευμα της Κυριακής (11/12) στο κλειστό της Νίκαιας για την 9η στροφή της κανονικής περιόδου της Basket League.

Νικητές μετά από 45 λεπτά αγώνα αναδείχθηκαν οι κιτρινόμαυροι (97-90), που άντεξαν στο σφυροκόπημα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, πήγαν το ματς στην παράταση και εκεί πάτησαν για τελευταία φορά το γκάζι μέχρι να καθαρίσουν με χαρακτηριστική ευκολία.

Στο 2-7 έπεσε ο Ιωνικός (2-3 εντός και 0-4 εκτός έδρας), στο 6-3 ανέβηκε ο Άρης (4-1 εντός και 2-3 εκτός έδρας), που είχε τον Βασίλη Τολιόπουλο σε απίθανη κατάσταση όταν η μπάλα έκαιγε.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν απίθανα στο β’ μέρος και με ένα επί μέρους 2-16 πέρασαν μπροστά με επτά (35-42 στο 24′), ωστόσο οι γηπεδούχοι έκαναν στο φινάλε την αντεπίθεσή τους. Μαυροκεφαλίδης και Αρσενόπουλος έγραψαν το 71-63 και από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Ιωνικός έδειξε να ελέγχει το ματς. Δεν ήταν όμως έτσι.

Μήτρου-Λονγκ και Τολιόπουλος έβαλαν μεγάλα σουτ για το 76-73, με τον Μαυροκεφαλίδη να σκοράρει για το +5 με επικό τρόπο (η μπάλα μπήκε στο καλάθι το χέρι του Νότε), τον Τολιόπουλο να σκοράρει ξανά από την περιφέρεια και να ισοφαρίζει και στο 79-79 με βολές στα 29.8″. Ο Αρσενόπουλος έκανε επιθετικό φάουλ στα 8.6″, ο Άρης πήρε την κατοχή, η μπάλα πήγε στον Τολιόπουλο, όμως η προσπάθειά του βρήκε… ταβάνι και ο αγώνας πήγε στην παράταση.

Εκεί οι Θεσσαλονικείς είχαν ξεκάθαρα περισσότερη ενέργεια, ήταν πεισμωμένοι και συγκεντρωμένοι για να πάρουν την νίκη και να την πάρουν και με άνεση.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πιτσίλκας, Κατραχούρας, Λόρτος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-12, 33-26, 51-51, 79-79 (κ.α.), 90-97

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στη 10η αγωνιστική ο Ιωνικός θα παίξει στο Λαύριο (28-12), ενώ ο Άρης θα υποδεχθεί τον Κολοσσό (28/12).

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss