Μελομακάρονα και κουραμπιέδες έγιναν… δαχτυλίδια για δάγκωμα

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος
18/12/2022 09:06

Η Ηλιάνα Νίτσικα είναι νεαρή και ευφάνταστη σχεδιάστρια κοσμημάτων. Ανάμεσα στις δεκάδες ιδιαίτερες και πρωτότυπες δημιουργίες, ξεχωρίζουν και λόγω των γιορτινών ημερών, τα δαχτυλίδια… μελομακάρονα και κουραμπιέδες!Ωστόσο, ανάμεσα στις πρωτότυπες δημιουργίες της συναντάμε κοσμήματα όπως: δαχτυλίδια κούπες, μακαρόν ακόμα και χωριάτικες σαλάτες ή ντόνατ για δάγκωμα!Όλα ξεκίνησαν στο πρώτο ταξίδι με τον σύντροφό της στο Παρίσι. Εκεί σε ένα κατάστημα με σουβενίρ, η Ηλιάνα είδε ένα μαγνητάκι ψυγείου-γαλλική μπαγκέτα και αποφάσισε να το φτιάξει.Ηλιάνα φτιάχνεις χειροποίητα κοσμήματα που στάζουν γλύκα, όπως τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες. Ιδιαίτερη ιδέα και πρωτότυπη. Πως προέκυψε;
«Λατρεύω να φτιάχνω λογιών – λογιών φαγητά και γλυκά σε κοσμήματα οπότε δε γινόταν να λείπουν οι “βασιλιάδες” των εορτών, το μελομακάρονο και ο κουραμπιές! Τα έφτιαξα στους πρώτους έξι μήνες ενασχόλησης μου με τη μικρογλυπτική, το μακρινό 2013 και τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο χαρούμενη και περήφανη ήμουν!
Έδωσα πολλή προσοχή στη λεπτομέρεια, στο χρώμα, στην υφή αλλά και στο άρωμα τους, γιατί -ναι, καλά διαβάσατε- μυρίζουν μέλι και βούτυρο! Σχεδόν σαν τα αληθινά Στη συνέχεια τα προσάρμοσα σε μικροσκοπικές “φοντανιέρες” κολιέ, δαχτυλίδια ακόμα και σκουλαρίκια!

Φορώντας δαχτυλίδια – μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Τα χαμόγελα στα πρόσωπα εκείνων που τα αντικρύζουν από κοντά είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου! Αγαπώ πολύ να βλέπω την πρώτη αντίδραση του κόσμου και να ακούω τις ιστορίες τους όταν τα φορούν και κάνουν -στην κυριολεξία- θραύση!».
Ο κόσμος τι προτιμά, μελομακάρονα ή κουραμπιέδες και γιατί;

«Γίνονται διακρίσεις ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων, ακόμα και στα κοσμήματα. Ο κόσμος αγαπάει ιδιαιτέρως τα μελομακάρονα. Έχουν κάτι τα μελομακάρονα που σε κεντρίζουν και δεν μπορείς να τους αντισταθείς !Στην περίπτωση του κοσμήματος είναι η λεπτομέρεια στην υφή και στον ξηρό καρπό από πάνω! Βέβαια υπάρχουν και οι αναποφάσιστοι που μου ζητούν και τα δύο ή ένα σετ με σκουλαρίκια από το κάθε γλυκό. Νομίζω ταυτίζομαι με τους τελευταίους!».
Ποια είναι η διαδικασία που απαιτείται για να φτιάξεις ένα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss