Μήνυμα σε Ερντογάν από Ελλάδα – ΗΠΑ: Αεροπλανοφόρο στην Κρήτη, δήλωση πρεσβείας και επαφές Χαρδαλιά

Η Ουάσινγκτον αντιλαμβάνεται πλέον σαφώς τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας – Απόλυτη εμπιστοσύνη στη συμμαχία με την Ελλάδα και ενέργειες για περαιτέρω ενίσχυσή της.

Συνεχή βήματα προς την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος κάνει η Χώρα μας, όχι μόνο με στοχευμένες κινήσεις στα εξοπλιστικά, αλλά δημιουργώντας έναν πανίσχυρο άξονα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί να κλιμακώσει με κάθε τρόπο την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα απαντά με ετοιμότητα επί του πεδίου, αλλά και ενίσχυση των συνεργασιών με χώρες – «κλειδιά» στη διπλωματική σκακιέρα. Η πανίσχυρη Αίγυπτος, το καθοριστικό Ισραήλ, αλλά και οι πυρηνικές δυνάμεις Γαλλία και ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως εταίρο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Μπορεί η Τουρκία να επιδίδεται τα τελευταία 24ωρα σε λεονταρισμούς και να εξαπολύει απειλές, ωστόσο, είναι προφανές πως οι αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με δυνάμεις που διαθέτουν πανίσχυρους στρατούς σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλάζουν τα δεδομένα στην περιοχή.
Δεν είναι πλέον μόνο είναι οι Γάλλοι που στηρίζουν σχεδόν πλήρως τη χώρα μας. Οι Αμερικανοί διευρύνουν ακόμα περισσότερο τη στρατιωτική συνεργασία τους με την Ελλάδα, δημιουργώντας μια ισχυρή ασπίδα απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό και τη λυκοφιλία Ερντογάν – Πούτιν.

Η παρουσία του θηριώδους αμερικανικού αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Σούδα προκαλεί νευρικό κλονισμό στον Ταγίπ Ερντογάν, που φέρεται να σχεδιάζει τρόπους επίθεσης στην πανέτοιμη για αντίδραση Ελλάδα. Η παρουσία του συμβόλου της στρατιωτικής ισχύος της Αμερικής στον ναύσταθμο της Σούδας αποτελεί σαφέστατα μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, αλλά και ουσίας, ένα ακόμα μήνυμα προς την Άγκυρα ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη Χώρα μας ως πυλώνα ειρήνης και ασφάλειας.

Οι σημαντικές επαφές Χαρδαλιά στις ΗΠΑ
Οι μακροχρόνιοι και ισχυροί ιστορικοί, πολιτικοί και πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, οι οποίοι εκπορεύονται από τη δυτική τους κληρονομιά, καθώς και το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων που αποτελεί ορόσημο για περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε πολλαπλούς τομείς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Χαρδαλιάς με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Dereck J. Hogan, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Όπως ανακοινώθηκε, ο Ν. Χαρδαλιάς και ο D. Hogan υπογράμμισαν τη στενή συμμαχική και εταιρική σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και διεθνών οργανισμών.
Συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με επίκεντρο την ενίσχυση της στενής στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ ενώ έμφαση δόθηκε στη χρήση των υποδομών της Σούδας, της Αλεξαν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss