Μουσείο Ύδρας: Η έκθεση με τους «Εξεγερμένους»

Στο μουσείο της Ύδρας κατάφεραν να συγκεντρωθούν κορυφαία έργα, πλάι στην παράδοση, και έγινε θέμα συζήτησης στους καλλιτεχνικούς κύκλους.

Ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής της, Γιώργος Μυλωνάς, έκανε μία ανατρεπτική και συνάμα εξαιρετικά ταιριαστή σύμπραξη. Τοποθέτησε, για παράδειγμα, μπροστά από το λάβαρο της Ύδρας με το σταυρό και το φίδι, τα κεριά του Χρήστου Μποκόρου.

Μουσείο Ύδρας

Ο Υδραίος αγωνιστής και ο Καλλιτέχνης του Μαντζαβίνου έχουν αναλάβει την προστασία του συμβόλου της επανάστασης. Λάππας και Takis, σαν να ήταν πάντα μέρος της συλλογής, κάνουν τον επισκέπτη να αναζητά ξανά τη χρονολογία δημιουργίας τους στις λεζάντες των έργων και μέσα στις προθήκες, Ακριθάκης και Παπατριανταφυλλόπουλος, περιμένουν το μάτι που θα τους συνδέσει με τα διπλανά αντικείμενα του παρελθόντος.

Μουσείο Ύδρας: Ποιο έργο ξεχωρίζει

Στην εκθεση αυτή ξεχωρίζει ενα μικρό πορτραίτο του Κατσιπάνου δίνει πρόσωπο στην Υδραία αρχόντισσα και πλάι η Σαλή του Χαντζόπουλου ξεσπά μπροστά από τα εργόχειρα και τις γυναικείες φιγούρες του μουσείου.

Ξεχωριστό σημείο της έκθεσης, πάνω απο τη Μεγάλη Χάρτα ίπταται ο Ίκαρος του Αυγέρου, ενώ η Αθηνά και ο Δίας του Παπαμιχαλόπουλου στέκουν μπροστά από περίτεχνα ακρόπρωρα, τις σμιλεμένες γοργόνες που κοσμούσαν τα σκαριά των Υδραίων.

Σύγχρονα έργα δίπλα στην ιστορία, συνομιλούν μαζί της και τη ζωντανεύουν μέσα στο μουσείο της Υδρας.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss